Драстично поскъпват автомобилите втора употреба. Според експерти цените им вече

...
Драстично поскъпват автомобилите втора употреба. Според експерти цените им вече
Коментари Харесай

Драстично поскъпват автомобилите втора употреба

Драстично нарастват колите втора ръка. Според специалисти цените им към този момент са нагоре с сред 40 и 50 %, а това понижава както облагите, по този начин и броя на купувачите. Поскъпването в последните месеци се дължи най-много на скока в цената на разнообразни услуги, които в автокъщите се постанова да употребяват, с цел да вкарат автомобила в кадърен за приложимост и за шофиране тип.

Напълно забравете разбирането си за на ниска цена автомобил. Това евентуално е първото умозаключение, до което сами непринудено ще стигнете, в случай че решите да купувате кола втора употреба и поразровите обявите в интернет. Автомобилите към този момент са доста по-скъпи отпреди няколко месеца.

„ Някъде сред 40 и 50 % е оскъпяването на автомобила. Това не значи, че като се оскъпи с тези проценти, автомобилът е по-качествен и продуктът, който се продава, е по-добър. Опитваме се да лавираме сред високата цена, сред качеството и в това време да ангажираме клиента да пристигна да купи стоката “, твърди Владо Янчовски, притежател на автокъща.

Поскъпването се дължи не просто на комерсиално решение в автокъщите, а на смяната в цените на другите стадии, през които една кола, импортирана от Германия, минава, с цел да излезе на българския пазар здрава и атрактивна.

„ Поскъпнаха всички спомагателни разноски – било услуги, превоз, мита, както са швейцарските, и Данък добавена стойност. Транспортът нарастна, примерно от 1000-1100 лева на автомобил  в момента плащаме 1600 лева на кола. За тенекиджийски услуги, на подробност за боядисване взимаха към 120 лева – сега взимат 270. Повече от два пъти. Тези, които са майстори по мотори, по миещи части… също подвигнаха доста осезаемо цените. И ние сме в патова обстановка, тъй като няма конкуренция в този отрасъл, особено за майстори. Веднага подвигат цената с оправданието Украйна. Това това удря първо върху нашия бизнес, по-късно удря и върху крайния клиент “, твърди Янчовски.

 

А тези удари са тежки. В бранша се следи намалена мотивация измежду работещите, а значително са тези, които заключват автокъщите си и се преориентират. Но пазар на коли постоянно ще има, успокояват търговците.

Източник: NOVA

Още вести четете в категория Бизнес.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР