Драматичен финал на междинните избори в САЩ. Секциите са вече

...
Драматичен финал на междинните избори в САЩ. Секциите са вече
Коментари Харесай

Драматичен финал на вота в САЩ. Едно място решава битката

Драматичен край на междинните избори в Съединени американски щати. Секциите са към този момент затворени, гласовете се броят и по всичко проличава, че едно само място ще дефинира спечелилия в Сената.

Първите изборни секции в някои окръзи на щатите Индиана и Кентъки затвориха порти в 01:00 ч. българско време, а последните – в Аляска и Хаваите, стопираха да одобряват гласоподаватели в 07:00 ч. българско време, оповестиха международните организации.
-->
Предварителните резултати сочат, че най-вероятно републиканците ще поемат контрола над Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати. Демократите стопиха доста тяхната преднина, само че все пак досега републиканците вземат повече места.

Засега там те печелят 191 места против 167 за демократите по данни на Си Ен Ен.

Битката за Сената обаче е епична. Демократите досега надвиват единствено с едно място – 47 на 46.

Ен Би Си обаче изнесе доста по-фрапиращи числа. Според тях републиканците печелят Камарата на представителите единствено с едно място - 218 на 217. В същото време демократите ги бият в Сената - 48 на 47 места.

Говорителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси е избрана отново. 82-годишната Пелоси победи републиканеца Джон Денис в 11-и изборен окръг в Калифорния.

Битката за сенатското място в основния щат Пенсилвания, която беше една от най-ожесточените и скъпите в цялата страна, ще бъде извоювана от демократа Джон Фетерман. Той надвива над републиканеца и известен тв водещ Мехмед Оз, чиято акция беше подкрепена от Доналд Тръмп. Смята се, че успеха в този щат може да се окаже основна за преодоляването на Сената.

При 50% преброени гласове българката Деси Андерсън, която беше претендент за щатския сенат на Илинойс, към този момент губи, оповестява Нова телевизия.

Освен за местата в Камарата на представителите и 35 места в Сената, американците избират и 26 губернатори на щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР