ДПС ще подкрепи правителството на ГЕРБ-СДС, излъчено с първия мандат.

...
ДПС ще подкрепи правителството на ГЕРБ-СДС, излъчено с първия мандат.
Коментари Харесай

ДПС ще подкрепи кабинета на Мария Габриел, но и с тях ГЕРБ все още нямат мнозинство

ДПС ще поддържа държавното управление на ГЕРБ-СДС, излъчено с първия мандат. Това разгласи в коридорите на Народното събрание ръководителят на партията Мустафа Карадайъ.

Това е първата безапелационна поръчка на парламентарната група, която до момента избягваше пряк отговор по въпроса и най-вече призоваваше за провеждането на разговор и вдишване на отговорност.

Карадайъ сподели, че се отнасят " доста съществено " към тематиката и поставят старания за превъзмогване на политическата рецесия. Движение за права и свободи има специалисти, които да предложи за проектокабинета с министър председател Мария Габриел, само че към момента не са подготвени с съответните имена.

" Ние имаме самочувствието, че имаме специалисти в съвсем всички сфери и в случай че стигнем до обстановка да се търсят специалисти за държавно управление, ние ще вземем своето отговорно държание с разсъдък да решаваме и този проблем ", сподели Карадайъ.

В сряда " ИТН " също изрази подготвеност да поддържа кабинета с първия мандат на ГЕРБ. Общо депутатите на ГЕРБ, Има Такъв Народ и Движение за права и свободи обаче събират 116 гласа. Така на трите обединения не им доближават 5 гласа за търсеното болшинство.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР