Доволен съм, че мога да внеса повече яснота по теми,

...
Доволен съм, че мога да внеса повече яснота по теми,
Коментари Харесай

Денков пред депутатите: Няма да изпращаме войници в Украйна

Доволен съм, че мога да внеса повече изясненост по тематики, които в действителност са взривоопасни и опозицията се пробва да ги употребява. Още преди 3 месеца споделих, че до момента в който съм министър председател, няма да има решения за изпращане на български бойци в Украйна.

Това съобщи пред депутатите министър председателят Николай Денков. Той и министърът на защитата Тодор Тагарев бяха извикани в Народното събрание, с цел да обяснят какво е отношението на България към появилите се поръчки, че западните страни може да изпратят войски в Украйна, както и какви задължения са поемали на срещите си в чужбина (б. р. в понеделник Тагарев бе в Париж на конференция по сигурността, а същия ден Денков бе в Украйна).

Това, че непознат политик е решил да го сложи като въпрос, е негово право. Няма нито едно решение на Министерския съвет, което да не подхожда на решенията, взети в тази зала. Такъв въпрос не се разисква, увери Денков за изпращането на войските.

Посещението ми в Украйна също е подчинено на решенията на Народното събрание и на Министерския съвет, които са обществено известни. За да приключа всевъзможни спекулации, декларацията, която подписахме с украинският министър председател Денис Шмигал, е качена на уеб страницата на Министерския съвет, продължи той.

Декларацията, която подписахме с министъра на защита на Украйна, няма потребност от ратификация, тъй като не поема спомагателни и нови задължения. За момента не се разисква съглашение за защита с Украйна. Да, ще обсъдим дали да се подписва такова, само че за момента такова решение няма. То ще бъде импортирано за ратификация в Народното събрание, увери Денков./24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР