Без обвинение беше пуснат от ареста бизнесменът Димитър Бонзов. Той

...
Без обвинение беше пуснат от ареста бизнесменът Димитър Бонзов. Той
Коментари Харесай

Без обвинение за собственика на пистолета, с който стреля депутатско дете

Без обвиняване беше пуснат от ареста предприемачът Димитър Бонзов. Той е притежателят на бойния револвер, с който през вчерашния ден
11-годишният наследник на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков
простреля в крайници 12-годишно момиче. Че на Бонзов  не е повдигнато обвиняване удостовери пред БНР районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

В същото време Районната прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за породена междинна телесна щета на малолетно лице. А също и за държане на огнестрелно оръжие, което не е съхранявано по надлежния ред.

Фактът, че не е повдигнато обвиняване против Бонзов е неочакван. Причината е, че сутринта, че следва да бъде измамен под отговорност, разгласи персонално районният прокурор на Търново. „ Грозят го от 3 до 10 година затвор “, сподели прокурор Тихомир Шабов. За простреляното 12-годишно момиче не е подаван сигнал на 112, а е обявено от незабавна помощ, посочи той. На събитието в дома на Димитър Бозов в Арбанаси е имало 16-17 души, измежду които и деца. По първичните данни
револверът бил оставен на скамейка в двора на къщата,
където течало празненството. Децата помислили че е играчка, само че той се оказал зареден и създал изстрел. Куршумът попаднал в ходилото на крайници на 12-годишното дете. Взети са натривки от ръцете на всички участвали, назначени са експертизи. Засега Бозов не е давал пояснения за случилото се.

Пострадалото дете е в положително положение, само че към момента е в болничното заведение в Търново.

Самият Явор Божанков пък разяснява случая в обществените мрежи. Той написа, че детето му е в потрес и се благодари, че не се е случило нещо още по-лошо.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР