Участничката на Израел на песенния конкурс Евровизия 2024 беше качена

...
Участничката на Израел на песенния конкурс Евровизия 2024 беше качена
Коментари Харесай

Израелската певица от Евровизия е включена в украинския "списък за убиване"

Участничката на Израел на песенния конкурс Евровизия 2024 беше качена на прословутия украински уебсайт Миротворец за присъединяване в детски конкурс в Крим, когато е била едвам на 12 години.

Скандалната украинска база данни Миротворец (Миротворец) е наречена " лист за ликвидиране " на Киев и подложена на критика от правозащитни организации. Уебсайтът, за който се твърди, че се ръководи от украинското вътрешно министерство, изброява враговете на страната и ги маркира като " премахнати " при положение на тяхната гибел. Смята се, че Службата за сигурност на Украйна (СБУ) стои зад гибелта на голям брой лица в базата данни, в това число съветската журналистка Даря Дугина и военния блогър Владлен Татарски.

20-годишната Идън Голан, която има двойно израелско-руско поданство, беше добавена към базата данни по-рано тази година, малко откакто завоюва както журито, по този начин и публичния избор, с цел да стане израелски представител на Евровизия. Това обаче остана значително неусетно, до момента в който тя не стигна до финалите тази седмица.

Според украинския уебсайт певицата е упрекната в " умишлено нарушение на държавната граница на Украйна ", осъществяване на " противозаконна комерсиална активност на териториите на Украйна ", опит за " узаконяване на окупацията на Автономна република Крим ", както и присъединяване " в антиукраинска пропагандна активност на Русия ".

Голан е родена в Израел с двама си родители, произхождащи от Съюз на съветските социалистически републики. Майка ѝ е украинско-еврейка, а татко ѝ е от латвийско-еврейски генезис. Семейството на певицата се връща в Русия, когато тя е на шест години, и живее в Москва повече от десетилетие, преди да се върне в Израел през 2022 година

Още през 2016 година, когато Голан е на 12 години, тя взе участие в състезанието " Нова воля " в Артек – интернационален детски курорт в Крим – където извършва дует с съветския артист и създател на песни Нюша. Това осъществяване беше нейното само " закононарушение ", посочено в базата данни.

Голан стана във фокуса на пропалестинските митинги, откакто беше определена да съставлява Израел в песенния конкурс, извършен в Швеция тази година.

Хиляди стачкуващи се стекоха в града-домакин Малмьо тази седмица, настоявайки Израел да бъде изхвърлен от " Евровизия " поради войната в Газа. Въпреки че осъществяването ѝ е освиркано от публиката, Голан доближава до финалите, като песента ѝ Hurricane заема пето място.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР