Доц. д-р Ангел Кунчев обяви, че грипът върлува, но няма

...
Доц. д-р Ангел Кунчев обяви, че грипът върлува, но няма
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: На крачка сме от грипна епидемия, не се бойте!

Доц. доктор Ангел Кунчев разгласи, че грипът върлува, само че няма място за безпокойствие, защото това се случва по това време всяка година и лекарите са готови, съобщи bTV. Той изясни какви са признаците за болестта с вируса.

Първото е внезапното начало, нормално от доста положително здраве ние внезапно усещаме, че сме заболели. От това, че ни е боли главата, че имаме температура и обща изнемощялост, сподели основният държавен здравен контрольор.

Лекарят изясни по кое време би трябвало да потърсим помощ, откакто се почувстваме неразположени.

Ако температурата, макар симптоматичните медикаменти, които одобряваме, главоболието и мощната изнемощялост продължат повече от два-три дни, върху тях се наслага кашлица, която може да стане към този момент не суха, а лаеща, влажна и с храчки.

Това е сигурен индикатор, че нещата не вървят на добре и е по-добре да отидете при доктор, съобщи доктор Кунчев.

Лекарят ще реши има ли спомагателна бактериална зараза и дали се постанова включването на антибиотик, тъй като той пречиства вирусна зараза. При други случаи използването на антибиотик не е просто ненужно, а е нездравословно и няма никакъв смисъл, съобщи той.

Според него сега болните са 120 на 10 000, а за епидемиологични равнища би трябвало да са 200-220-230 заболели на 100 000.

Имаме обособени райони, които през предходна седмица се приближават до зараза, само че към момента на никое място не е достигната такава.

Следващите две до три седмици в някои области ще се доближат тези равнища и сътрудниците на място ще разгласят епидемии, а пък когато цяла България към този момент разгласи, тези първите към този момент ще са излезли от епидемията “, съобщи още доктор Кунчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР