Доставянето на Украйна на оръжия, способни да нанесат удар по

...
Доставянето на Украйна на оръжия, способни да нанесат удар по
Коментари Харесай

Лавров: Конфликтът ще ескалира, ако Киев получи оръжия, способни да ударят територията на Русия

Доставянето на Украйна на оръжия, способни да нанесат удар по територията на Русия, би било " сериозна стъпка към неприемлива ескалация ", съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров в излъчено през днешния ден изявление за арабската версия на телевизия Ар Ти, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Лавров изрази вяра, че здравомислещите на Запад ще схванат това, като означи, че " там към момента са останали някои такива ".

" Западът прикани да бъде нанесено проваляне на Русия на бойното поле, а за тази цел е нужно войната да продължава " и силите на Киев да получат и такива оръжия. " Именно такива оръжия обществено желае (украинският президент Володимир) Зеленски ", означи Лавров.

За Запада е преференциално да поддържа неотстъпчивата позиция на Зеленски за договарянията с Русия, която " не е доста интелектуално стимулирана ", увери съветският външен министър. Той уточни, че в неотдавнашно изявление украинският президент е декларирал, че е подготвен за договаряния, само че договаряния може да се водят единствено сред него и съветския му сътрудник, без медиатори и единствено откакто Украйна си върне контрола върху териториите, владени на 23 февруари.

" Това, че това е несериозно, не е нужно да се изяснява и потвърждава на никого ", сподели Лавров. Според него Русия е била подготвена за договаряния през цялото време, само че след " очевидната провокация, инсценирана по най-груб метод в популации пункт Буча ", Киев е трансформирал метода си.

Руският външен министър добави, че Москва продължава да желае от Вашингтон съответни ограничения в границите на поетите отговорности по силата на Конвенцията за възбрана на биологическото оръжие, на фона на предоставени от Русия сведения за активността на американски биологични лаборатории в Украйна. Според него техните разработки нарушават директно конвенцията.

Финансирани от Съединени американски щати биолаботории има на територията на Армения, Казахстан и страни от Централна Азия. Русия разисква този проблем със своите съседи както на двустранна основа, по този начин и по линия на ОДКС (Организацията на Договора за групова сигурност), сподели Лавров.

Той дефинира взаимните учения на Русия и Китай като разумно продължение на двустранното съдействие.

Изявленията на НАТО за сигурността в Азиатско-тихоокеанския район евентуално приказват, че идната отбранителна линия на Алианса ще минава през Южнокитайско море, означи съветският външен министър.

Съединени американски щати се пробват да запазят рецесията в Сирия и да оказват помощ за обновяване на боевете в тази страна, съобщи още Лавров, съгласно който Вашингтон предизвиква сепаратистките настроения в района.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР