Руски системи за противовъздушна отбрана унищожиха над Крим американските оперативно-тактически

...
Руски системи за противовъздушна отбрана унищожиха над Крим американските оперативно-тактически
Коментари Харесай

Руското МО съобщи за унищожаване на пет ракети ATACMS в Крим

Руски системи за противовъздушна защита унищожиха над Крим американските оперативно-тактически ракети ATACMS на украинските въоръжени сили, споделиха от съветското министерство на защитата, представени от съветски медии.

 

„ На 15 май 2024 година към 23:00 ч. московско време е кръстосан опит на киевския режим да извърши терористична офанзива с американски оперативно-тактически ракети ATACMS против пет оперативно-тактически цели на територията на Руската федерация ракети са унищожени от дежурни системи за противовъздушна защита над територията на Република Крим “, оповестиха от министерството.

 

„ Екипажите на противотанковите оръдия МТ-12 „ Рапира “ на Тулското гвардейско въздушно-десантно поделение от Южната група войски унищожиха с прецизен огън група от пехотата на украинските въоръжени сили и склад за муниции в региона на Весели и Раздоловка в ДНР “, се споделя още в отчета.

 

Руското министерство на защитата посочи, че артилерийски парашутисти стрелят от закрити огневи позиции и унищожават пехотата на украинските въоръжени сили, която се крие в землянки и изоставени здания.

 

„ Две минути преди първия изстрел артилеристите получиха данни от разузнавачите с координатите на открития съперник и неговия склад с муниции. Парашутните артилеристи реагираха незабавно и изпратиха няколко осколочно-фугасни снаряда по координатите, които тъкмо поразиха задачите, унищожавайки вражеската пехота “, споделиха от военното ведомство.

 

Корекциите на огъня се правят благодарение на дронове с термовизионна техника. „ Всички координати се предават на нашите артилеристи, а те на собствен ред поразяват съперника маневри на подразделенията на Въоръжените сили на Украйна, а също по този начин подкрепя дейните дейности на нашите десантно-десантни групировки “, оповестиха от съветското министерство на защитата.

 

 

Източинк Труд

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР