Големият руски натиск в североизточната част на Харковска област създаде

...
Големият руски натиск в североизточната част на Харковска област създаде
Коментари Харесай

The Hill: Украйна е най-слаба сега, следващите няколко месеца ще бъдат критични

Големият съветски напън в североизточната част на Харковска област сътвори едно от най-сериозните провокации от началото на войната за украинските войски, които изпитват дефицит на муниции и са претрупани да се борят по 1000-километровата фронтова линия, написа US изданието The Hill, представено от " Фокус ".

Изненадващото навлизане на Москва в Харков от съветската област Белгород предишния петък оказва напън върху украинските сили, които към този момент се борят да отхвърлен съветските офанзиви в Източна Украйна, най-много в Донецката област, която Кремъл от дълго време търси като премия.

Макар че Русия наподобява не разполага със сили, с цел да завземе обилни позиции в Харков, нейните войски напреднаха относително елементарно и принудиха Украйна да разположи аварийни елементи, което може да заплаши украинските позиции в други елементи на фронта.

Бранислав Сланчев, професор по политология в Калифорнийския университет в Сан Диего, който учи войната, декларира, че Русия се пробва да завземе територия, възползвайки се от късия интервал преди цялостното идване на американските оръжия от спомагателните средства за национална сигурност в размер на 61 милиарда $, отпуснати предишния месец.

" Виждаме, че Украйна е най-слаба в този момент. Руснаците употребяват този прозорец и натискат като луди, тъй като знаят, че доникъде или края на лятото обстановката ще се стабилизира.... Украинците са в неволя сега и идващите няколко месеца ще бъдат доста сериозни ", акцентира специалистът.

Русия напредва с бронирани транспортни средства, артилерийски огън, планиращи бомби и прецизни муниции, против които Украйна мъчно може да се отбрани, изключително в лицето на неналичието на противовъздушна защита. Русия завладя няколко села и се приближи до окупацията на Волчанск, откъдето Украйна стартира да изтегля хиляди цивилни.

Според съветски военни блогъри съветските сили към този момент са навлезли в северната част на Волчанск, където се водят яростни боеве. Министерството на защитата на Руската федерация твърди, че войските са завладяли градове край Волчанск, по-специално Бугруватка.

Офанзивата в Харков разкри известно отчаяние от политиката на Съединени американски щати. Украинските управляващи настояха за увеличение на противовъздушната защита, с цел да защитят раздрани от война райони като Харков. Те също по този начин желаят Вашингтон да разреши потреблението на американски оръжия за удари по Русия, в това число Белгородска област покрай Харков, само че Белият дом изрично отхвърли.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР