Досегашното издирване на останките от самолета беше безуспешно Правителството на

...
Досегашното издирване на останките от самолета беше безуспешно Правителството на
Коментари Харесай

Частна фирма ще търси безследно изчезналия преди четири години малайзийски самолет


Досегашното търсене на останките от самолета беше безрезултатно

Правителството на Малайзия заяви, че е дало позволение на частна компания да продължи издирването на останките от полет MH370, повече от четири години откакто самолетът, който трябваше да реализира връзка сред Куала Лумпур и Пекин, изчезна безследно, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция в неделя.

Министърът на превоза Лиоу Тионг Лай сподели, че кабинетът е одобрил предлагането на американската компания " Оушън инфинити " да търси самолета.

Тя ще претърси зона от 25 000 квадратни километра край крайбрежията на Австралия, където съгласно специалисти може да се е разрушил самолетът, и ще получи пари за работата си, единствено в случай че го откри.

Малайзия, Китай и Австралия направиха най-дългото в историята на авиацията търсене - 1046 дни - само че през януари 2017 година прекратиха безплодните си опити да намерят летателния уред.

Предполагаеми парчета от самолета бяха изхвърлени на о-в Реюнион и на източния бряг на Африка, само че до момента единствено за две от тях бе доказано, че са от Боинг 777, който изчезна на 8 март 2014 година с 239 души на борда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР