Няма деца в тежко състояние, които трябва да се лекуват

...
Няма деца в тежко състояние, които трябва да се лекуват
Коментари Харесай

Как се стигна до хранителното отравяне на 48 деца в детска градина в Сливен?

Няма деца в тежко положение, които би трябвало да се лекуват в болница. Това заяви за bTV шефът на МБАЛ в Сливен. 

" Децата са спокойни, учителите поддържат връзка с родителите и все още нямам информация за тежко протичане на хранителното отравяне при някое от децата “, изясни Надя Стоянова, шеф на ЦДГ „ Елица “ в Сливен.

Тя призна, че е обикновено родителите да са обезпокоени, само че в детската градина са взети всички ограничения това да не се повтаря. Направени са всички проби на храните, като са взети и обтривки от плотовете, предоставени са на инспекторите всички менюта, по които се готви за децата.

" В четвъртък сутринта децата закусваха печен сандвич с яйце и сирене. Симптомите при първите деца се появиха някъде към 10-11 часа. Това са към два часа след закуската “, сподели още  Надя Стоянова.

Тя описа още, че възпитателите в другите групи почнали да звънят на здравната сестра за разнообразни признаци при децата. Родителите също били осведомени навреме.

„ По наша информация четири деца са били откарани за обзор в Спешна помощ “, сподели още директорката.

Надя Стоянова уточни, че в кухнята на детската градива работят общо трима души – основен готвач и две помощнички. Те са с постоянни здравни документи, както и целия останал личен състав. Ето за какво всички считат, че казусът е от яйцата.

„ Това, което разбрахме от инспекторите, е, че яйцата са произведени в птицеферма в Омуртаг. Те са стигнали до нас посредством снабдител. Досега не сме имали подобен случай. Фирмите, с които работим за доставка на артикули, са надеждни “, изясни още директорката на детската градина.

Тя сподели още, че са посъветвали родителите да оставят децата си у дома за няколко дни. Тези, които нямат опция да ги гледат у дома, могат да идват на детска градина, като храната за тях ще се подготвя в друго детско заведение и ще се доставя в еднократни опаковки.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР