Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че се водят интензивни

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че се водят интензивни
Коментари Харесай

САЩ обявиха нов пакет военна помощ за 400 милиона долара за Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че се водят интензивни боеве по цялата фронтова линия.

Руснаците пробват да пробият отбранителните линии на съперника в Харковска област, където срещат добре проведена опозиция, там украинските сили отвръщат на огъня с артилерия и дронове.

Зеленски добави, че е доста значимо времето за доставка на западната помощ да бъде кратко и тя да дойде бързо на фронта.
Русия предприе нова вълна на контраатака в Харковска област. Ние посрещнахме съветските войски с наши сили, пехотни бригади и артилерия. Важно е нашите сили в района да бъдат подсилени, само че ние знаехме за това контранастъпление и посрещнахме врага с огън. В това направление се водят яростни боеве.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

Докато Украйна се бори да спре напредъка на съветските войски в Харковска област, Съединени американски щати оповестиха нов пакет с военна помощ за 400 милиона $. Той включва високомобилни артилерийски системи за залпов огън ХАЙМАРС и ракети за тях, муниции за системите " Пейтриът " и ракети земя-въздух.

Предназначението на помощта – да доближи допустимо най-бързо там, където има потребност от нея.
Президентът подписа още един пакет с помощи за Украйна на стойност 400 милиона $. Той включва спомагателни артилерийски муниции, ракети прехващачи за противовъздушната защита, зенитни ракети, бронирани транспортни средства, артилерийски снаряди и друго съоръжение, належащо за отбраната на Харков и другите градове, които са под опасност от нахлуване.
Джон Кърби – представител на Съвета по национална сигурност на Белия дом

Пакетът съдържа още крайбрежни и речни патрулни лодки, бронирани машини Брадли, високоскоростни противорадиационни ракети, защитно съоръжение и други.

Джон Кърби сподели още, че Русия е съумяла да навлезе в някои региони към градовете Вовчанск и Липци, само че е срещнала твърда опозиция.

Съветникът по националната сигурност изрази мнение, че Съединени американски щати не чакат огромни пробиви на руснаците в североизточното направление. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР