Досъдебните производства на специален надзор в Апелативната прокуратура във Варна

...
Досъдебните производства на специален надзор в Апелативната прокуратура във Варна
Коментари Харесай

Апелативна прокуратура: Най-много са нарушителите на карантинните мерки във Варна


Досъдебните производства на специфичен контрол в Апелативната прокуратура във Варна към този момент са 169 каузи. Техният брой нараства с всеки ден от началото на изключителното състояние по отношение на разпространяването на COVID-19, като максимален е броят на делата за нарушение на наложителните карантинни ограничения след завръщане от рискови страни или след контакт с лица, болни от рисковия вирус.

Само през днешния ден, 13 април, в Апелативната прокуратура във Варна са постъпили девет досъдебни производства от районните прокуратури в апелативния регион, от чиято подготвеност са производствата за закононарушения по член 355, алинея 2 /за нарушение на правила и ограничения по време на пандемия или в изключително положение/ и по член 326 от Наказателен кодекс /предаване на погрешни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ/.

Най-много са нарушителите на карантинните ограничения във Варна и общините в региона, за което приказват 95-те производства, формирани от Районната прокуратура във Варна. 26 са делата в Шумен, 17 – в Разград, 16 – в Търговище, 12 – в Силистра, и три – в Добрич.

Пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна припомня, че след промените в Наказателния кодекс по отношение на оповестеното изключително състояние наказванията за отклонение от наложителната карантина са отнемане от независимост до 5 години и санкция от  10 000 до 50 000 лв..

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР