Доналд Тръмп все така е поканен на държавно посещение във

...
Доналд Тръмп все така е поканен на държавно посещение във
Коментари Харесай

Мей: Поканата към Тръмп за държавна визита във Великобритания е в сила

Доналд Тръмп все по този начин е п оканен на държавно посещаване във Англия макар р еакцията му на петъчния атентат в Лондон и последвалото неодобрение на премиера Тереза Мей, увери самата Мей в изявление за телевизия Ей Би Си, представено от Франс прес.

Тръмп: Още една офанзива в Лондон на презрян терорист

" Нейно Величество кралицата му насочи покана и президентът я одобри. Трябва единствено да съгласуваме датите и логистиката ", изясни Мей.

" Разбирам се добре с него. И както естествено знаете, президентът Тръмп изпитва топли усеща към Англия. Като доста американци той има фамилни връзки с Англия и работим доста добре дружно . Англия и Съединени американски щати постоянно са имали специфични връзки и постоянно са работили доста добре дружно ", акцентира тя.

Тереза Мей порица Тръмп поради мненията му за гърмежа в Лондон

Мей още веднъж разяснява изявлението на Доналд Тръмп след атентата в Лондон, за който пое отговорност " Ислямска страна ". В него бяха ранени 30 души. " Смятам, че няма никаква изгода да се спекулира по настоящо следствие ", сподели тя. Същото изказване тя направи и в петък.

Скоро след петъчния атентат Тръмп побърза да разкритикува английската полиция . " Още една офанзива в Лондон на презрян терорист. Това са заболели и побъркани хора, които са били в полезрението на Скотланд ярд. Трябва да бъдем самодейни ", написа Тръмп в Туитър.

През януари: Ласкателствата сред Тръмп и Мей не прикриха разликите сред водачите

В изявлението Мей означи, че сред нея и Тръмп има различия по някои въпроси и даде като образец несъгласието на Лондон с позицията на Вашингтон по Парижкото съглашение за климата , от което Съединени американски щати оповестиха, че ще се отдръпват, съобщи ТАСС.

В отговор на въпрос на интервюиращия Мей увери, че забавянето на държавната аудиенция на Тръмп не се дължи на провокираното от поканата неодобрение измежду английската общност .

Отправената по рекомендация на Мей покана към Тръмп за държавна аудиенция във Англия провокира неодобрението на голям брой британци, защото в никакъв случай до момента президенти на Съединени американски щати не са правили посещаване от подобен сан в самото начало на ръководството си.
 
Британците с петиция против държавно посещаване на Тръмп във Англия

Държавната аудиенция на задграничен водач във Англия е съпроводена от най-висши почести , в това число пребиваване на госта в Бъкингамския замък . Петиция с апел за анулация на държавната аудиенция, която по неофициална информация е трябвало да се състои през юни, бе подписана от над 1,85 милиона души, отбелязва ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР