Домът за медико-социални грижи за деца – Варна (ДМСГД –

...
Домът за медико-социални грижи за деца – Варна (ДМСГД –
Коментари Харесай

Мобилни медицински екипи ще консултират бебета и деца в домовете им

Домът за медико-социални грижи за деца – Варна (ДМСГД – Варна) започва нова услуга. От 1 юли мобилни екипи от медицински експерти ще съветват на място, в домовете им, новородени недоносени и деца с проблеми. Посещенията ще стават с предварителна поръчка на телефонен номер 0887500429.

Мултидисциплинарните екипи на ДМСГД – Варна, включват педиатър, физиотерапевт, здравна сестра, рехабилитатор, кинезитерапевт, ерготерапевт, психолог, логопед, монтесори терапевт. Кои от тях да са в мобилната група, ще бъде преценявано самостоятелно за всяко дете, според от неговото положение, потребности и поръчката на родителя.

Услугата, която ще е изцяло безвъзмездна, е ориентирана към недоносени бебета, кърмачета с закъснение в нервно-психичното развиване, деца с генетични (различни синдроми), ортопедични, неврологични (детска церебрална парализа), хронични или след възпалителни болести, както и такива с травматични увреждания. Те ще бъдат преглеждани и подкрепяни на място в техните домове, а родителите им – съветвани по въпросите, които ги тревожат.

Домът за медико-социални грижи за деца е лековит комплекс с дългогодишна история и процедура. В него действат сполучливо Отделение за недоносени бебета, Център за ранна намеса и рехабилитация, Дневен център за деца с дефицити, както и Стационар за продължаващо и дълготрайно лекуване.

Отделението за недоносени бебета е единственото във Варна и региона, което предлага така наречен кенгуру – грижа към този момент 10 години. Осигурена е опция майките да бъдат до децата си по време на целия престой в лечебното заведение. Така те могат да основат привилегирована връзка с детето си, даже до момента в който е в кувьоза, да го гушкат и да се грижат за него.

Центърът за ранна намеса и рехабилитация се посещава годишно от към 500 деца. Практиката демонстрира, че при над 25 % от тях се реализира цялостно излекуване, при към 70 % се регистрира доста усъвършенстване и при по-малко от 5% не настава усъвършенстване, само че няма утежняване на признаците.

Дневният център предлага профилирани грижи, съчетани с рехабилитация по самостоятелен проект, на деца до 7-годишна възраст. Предлага се и безвъзмезден превоз от и до техните домове.

Стационарът обезпечава 24-часово здравно наблюдаване и грижи за деца с тежки болести, нуждаещи се от дълготрайно лекуване или палиативни грижи. Има опция през този интервал с детето да бъде настанен родител или компаньон.

Всички услуги, настаняването и престоя на децата, както и на техните придружители, са изцяло БЕЗПЛАТНИ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР