Домашното състезание на Шарл Леклер във Формула 1 - Гран

...
Домашното състезание на Шарл Леклер във Формула 1 - Гран
Коментари Харесай

Леклер има нужда и от малко късмет в Монако

Домашното съревнование на Шарл Леклер във Формула 1 - Гран При на Монако, е измежду най-неуспешните за звездата на Ферари. Някои анализатори даже настояват, че е налице “проклятие ” за Леклер по улиците на Монте Карло.

Статистиката до момента поддържа тезата, че на Шарл не му върви вкъщи: 18-о място през 2918 година със Заубер, през 2019 не съумя да приключи, през 2021 пък не съумя да започва, а предходната година финишира 4-и, макар че беше огромният кандидат за успеха.

Най-тежки за Шарл се оказаха 2021 и 2022. През 2021 той завоюва квалификацията, само че катастрофира преди края й и екипът на Ферари не съумя да възвърне колата му за неделя. Миналата година Леклер отново взе полпозишъна, този път започва сполучливо, поведе при започване на конкуренцията, само че във Ферари позволиха неточност при промяната на мокри със сухи гуми и Шарл се озова 4-и, а успеха беше за Серхио Перес и Ред Бул.

Специалистите чакат извънредно оспорвана борба в Монако предвид на представянето на Ред Бул досега, равнището на неизменност на Астън Мартин и предстоящите усъвършенствания по колите на Мерцедес. Остава да разберем какво ще им опълчват Шарл Леклер и Ферари.
 Леклер договаря с Ферари за нов контракт Леклер договаря с Ферари за нов контракт
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР