Долната камара на руския парламент - Държавната дума, прие днес

...
Долната камара на руския парламент - Държавната дума, прие днес
Коментари Харесай

Долната камара на руския парламент прие забрана на операции за смяна на пола

Долната камара на съветския парламент - Държавната дума, одобри през днешния ден на второ четене законопроект, който не разрешава осъществяването на интервенции за промяна на пола, съобщи Ройтерс.

Ако бъде признат, законът би забранил медици да " правят здравна намеса, предопределена да промени човешкия пол ", само че се прави изключение за случаите на конгенитални аномалии при деца. Третото, дефинитивно четене е планувано за на следващия ден, заяви Държавната дума в своя Телеграм канал.

Бъдещият закон също по този начин ще забрани да се трансформира полът в формалните документи за идентичност и няма да разрешава на транссексуалните да осиновяват деца или пък да анулират настоящ все още на промяната на пола брак.

Защитниците на правата на транссексуалните в Русия се изрекоха против законопроекта, като настояват, че той ще отвори черен пазар за хормонални лекарства и ще провокира взрив на самоубийствата измежду транссексуалните младежи.

" Това е естествено продължение на репресивната политика от страна на съветското държавно управление, освен във връзка с ЛГБТ общността, само че и в прорез с човешките права, свободата на словото и демокрацията като цяло ", съобщи за Ройтерс Неф Целариус от организацията за отбрана на ЛГБТ правата " Изход ".

През декември президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, който стегна рестриктивните мерки за разпространяването на " ЛГБТ пропагандата ", като на процедура забрани всякаква обществена изява на модела на държание на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните хора в Русия. Путин дефинира правата на ЛГБТ общността като доказателство за моралния разпад на Запада, отбелязва Ройтерс.

ТАСС прецизира, че законопроектът е бил импортиран за разглеждане от представители на всичките пет парламентарни фракции в Думата отпред с нейния ръководител Вячеслав Володин. Той бе признат на първо четене предишния месец.

Съгласно тази парламентарна самодейност в закона " За основите на опазването на здравето на жителите в Руската федерация " би трябвало да се добави нова глава, в която би трябвало да се забрани както здравната намеса, по този начин също и приемът на лекарства във връзка със промяната на пола.

В упоменатото изключение за аномалиите при децата влизат още генетичните и ендокринните болести, свързани с нарушено образуване на половите органи при децата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР