Документите за екстрадиция на обвиненията в САЩ за разпространение на

...
Документите за екстрадиция на обвиненията в САЩ за разпространение на
Коментари Харесай

Шефът на НСлС предпочита задържаният българин за детска порнография да бъде съден в САЩ

Документите за екстрадиция на обвиняванията в Съединени американски щати за разпространяване на детска порнография Пламен Велинов са постъпили във ВКП и следва мярката да бъде гледана в Софийски градски съд с искане за непрекъснато задържане под стража.

За закононарушението се плануват най-малко 50 години затвор .

Предпочитаме да го съдят там, а не ние тука, съобщи на брифинг шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов.

Съединени американски щати упрекна българин за основан на абонамент уеб страници за полово експлоатиране на деца. Сайтът за детска порнография за няколко години е генерирал доходи от над 9.5 млн. $, а за самия админ на уеб страницата е открито, че от приходите е получил близо половин милион $.

Борислав Сарафов изясни, че при извършено следствието сред Национална следствена служба, Съединени американски щати и ВКП в понеделник, 15 ноември, бил арестуван Пламен Велинов на 48 години, упрекнат за реклама и разпространяване на детска порнография. В неговия уебсайт имало над 4.5 милиона фотоси и видеоклипове с деца на възраст от 6 до 10 години, най-вече от Молдова и Украйна. Родителите на децата ги предоставяли за фотоси против възнаграждение заради беднотия, разясни Сарафов.
 Съединени американски щати упрекна българин и мъж от Вашингтон в детска порнография и експлоатиране на деца
Съединени американски щати упрекна българин и мъж от Вашингтон в детска порнография и експлоатиране на деца

Повечето от децата-жертви са от Украйна, Молдова и други народи в Източна Европа, някои са под 6-годишни

Видеоизображенията били на голи деца, а някои с намерено полово наличие, като децата са били в полови провокативни костюми, даже и полицейски костюми, костюми на мажоретки, долни дрехи с прашки, транспарантно долни дрехи, разкриващи бански костюми, чорапогащи и миниполи .

Абонатите и клиентите на уеб страницата за детската порнография били жители над 101 страни, измежду които и българи. Изображенията са били налични за общо разглеждане и прилагане, само че единствено една лимитирана част от тях, а " по-атрактивните фотоси " са били скрити и на база месечен абонамент от 80 $. Борислав Сарафов се надява да не се открият данни на български деца в уеб страницата за детска порнография.

Разследването почнало преди 6 месеца, като в началото били извършени взаимни действия сред Съединени американски щати, ВКП и Национална следствена служба. Направени били претърсвания и изземвания на 4 адреса в България, като били проучвания техники за локализиране на лицето, връзката, напредването, били конфискувани и голям брой електронни доказателства.

Правоохранителните органи наблюдават интензивно активността на такива админи на бази данни на детска порнография, никой не е неизвестен като стои прикрит пред компютъра си. Никой не би трябвало да стои спокоен и да смята, че прави нещо под прикритието на анонимност и че това не е нелегално. Това са закононарушения, които никой не позволява, че е допустимо да бъдат осъществени от чисто човешка позиция. Има хора с извратено мислене и схващане и дано това да служи като генерална предварителна защита на всички ползватели и админи на сходни уеб сайтове, акцентира Сарафов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР