Докато светът се вълнува за новите Galaxy Buds и следващите

...
Докато светът се вълнува за новите Galaxy Buds и следващите
Коментари Харесай

Безжичните слушалки са опасни за здравето ни


Докато светът се вълнува за новите Galaxy Buds и идващите AirPods, над 250 специалисти от Организация на обединените нации и Световната здравна организация са подписали петиция, в която се оповестява, че безжичните слушалки са много рискови за здравето.

Според тях, продължителното прилагане на слушалки, които употребяват Bluetooth за връзка с мобилни устройства, може да аргументи рак, неврологични разстройства и щета на човешкото ДНК.

Причината за тези нежелателни феномени са характерните електромагнитни радиовълни, на които разчита Bluetooth технологията. Това, несъмнено, не е ново изобретение за науката, само че досега се е считало, че вълните при Bluetooth не са с подобен интензитет, че да провокират нежелани странични резултати за здравето на човек.

Петицията изисква от СЗО да промени условията по отношение на сходни джаджи и да сътвори нови правила за производителите на безжични слушалки.

Това надали значи, че сходни на AirPods артикули ще изчезнат от пазара, само че допускаме, че фирмите от ранга на Apple и Samsung ще би трябвало или да трансформират технологиите си, или много аргументирано да защитят позициите си.
 Apple готви нови AirPods с биометрични датчици и нови екстри
Apple готви нови AirPods с биометрични датчици и нови екстри

Може да ги забележим още догодина
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР