Докато на Запад все повече се говори за зелен преход,

...
Докато на Запад все повече се говори за зелен преход,
Коментари Харесай

Климатични лицемери: Кои са западните държави с огромни нефтени и газови проекти

Докато на Запад от ден на ден се приказва за " зелен " преход, потребление на сила от ВЕИ и понижаване на въглеродните излъчвания, значително от най-малко на думи най-прогресивните страни влагат и в големи планове в добива на петрол и газ, демонстрира, представен от Quartz.

Детайли : Организацията е подредила 20 " разрушители на планетата ", чиито инициативи биха довели до 172,6 гигатона въглеродни излъчвания до 2050 година Толкова замърсяване създават за целия си експлоатационен живот близо 1100 теца на въглища.
 Смъртността вследствие на замърсяване на въздуха коства $225 милиарда на света
Смъртността вследствие на замърсяване на въздуха коства $225 милиарда на света

Това показват от Световната банка в собствен отчет

Според Oil Change international реализацията на тези планове ще направи невероятно ограничението на световното стопляне в границите на 1,5 градуса.

" Главен унищожител на планетата " се оказва Съединени американски щати - плануваните нови добиви биха довели до повече от половината от посоченото нагоре въглеродно замърсяване.

Класацията по " принос " е следната:
САЩ Канада Русия Иран Китай Бразилия ОАЕ Австралия Аржентина Ирак Туркменистан Норвегия Саудитска Арабия Мексико Гаяна Катар Нигерия Великобритания Индия Казахстан
Петте страни от Глобалния север в този тъмен Топ 20 (САЩ, Канада, Австралия, Нрвегия и Великобритания) дружно ще са виновни за 51% от разширените нефтени и газови добиви. Те имат най-големи стопански благоприятни условия да минат към по-екологични други възможности и по тази причина в отчета са наречени " климатични лицемери ".
 Преходът към нулеви излъчвания ще добави $10,3 трилиона към международната стопанска система
Преходът към нулеви излъчвания ще добави $10,3 трилиона към международната стопанска система

Това може да е реалност до 2050 година, съгласно нов отчет. И е голяма бизнес опция

В прав текст : " Просто е: когато си в дупка, първата стъпка е да спреш да копаеш. Климатичната рецесия е световна по природа, само че е грубо несправедлива. Една шепа от най-богатите страни в света рискуват общото ни бъдеще, като предумишлено пренебрегват апелите за бързо прекъсване на използването на изкопаеми горива ", разяснява съавторът на проучването Роман Юалален.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР