ХОНОЛУЛУ (AP) — Началници на отбраната от САЩ, Австралия, Япония

...
ХОНОЛУЛУ (AP) — Началници на отбраната от САЩ, Австралия, Япония
Коментари Харесай

Началници на отбраната от САЩ, Австралия, Япония и Филипините обещават да задълбочат сътрудничеството

ХОНОЛУЛУ (AP) — Началници на защитата от Съединени американски щати, Австралия, Япония и Филипините дадоха обещание да задълбочат съдействието си, когато се събраха в четвъртък в Хавай за своите втора взаимна среща на фона на опасения по отношение на интервенциите на Китай в Южнокитайско море.

Срещата пристигна, откакто четирите страни предишния месец организираха първите си взаимни военноморски учения в Южнокитайско море, главен корабен маршрут, където Пекин има от дълго време тлеещи териториални разногласия с редица страни от Югоизточна Азия и провокира тревога с неотдавнашната си убеденост във водите.

Съединени американски щати. Министърът на защитата Лойд Остин сподели пред кореспонденти на конференция след полемиката им, че ученията са засилили способността на нациите да работят дружно, да изградят връзки сред техните сили и да подчертаят споделения им ангажимент към интернационалното право във водния път.

Австралийският министър на защитата Ричард Марлс сподели, че началниците на защитата са говорили за увеличение на темпото на св...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР