В момента Русия използва всички свои сили, за да използва

...
В момента Русия използва всички свои сили, за да използва
Коментари Харесай

The Hill: Русия изпусна момента за голям пробив на фронта

В момента Русия употребява всички свои сили , с цел да употребява оптимално оставащата й опция и да реализира някакви триумфи на фронта, преди новите американски оръжия за Украйна да дойдат на бойното поле.

Според The Hill съветските сили са завладяли няколко села в Източна Украйна предходната седмица и имат намерение да завземат спомагателна територия през идващите дни. Ракетните удари и ударите с безпилотни самолети на Русия също стават все по-ефективни, защото Украйна не разполага със защитни оръжия, с цел да отблъсне офанзивите.

" Но опцията Русия да се възползва от слабостта на Украйна бързо избледнява и й остава малко време, преди американските оръжия да залеят бойното поле и да засилват украинските сили ", отбелязва изданието.

Майкъл О`Ханлън, специалист от мозъчния концерн Brookings Institution, отбелязва, че съветските сили могат да " ускорят темпото и да усилят кръвопролитията с 10 до 20% " сред оповестяването на новата помощ от Съединени американски щати предходната седмица и момента, в който тези оръжия дойдат в Украйна.

Както се отбелязва в обявата, Русия стартира да работи по-агресивно тази пролет , частично с цел да поеме самодейността след забавянето на американската помощ за украинските бранители.
 Русия излага трофейни западни оръжия от Украйна преди 9 май
Русия излага трофейни западни оръжия от Украйна преди 9 май

Дълги опашки от хора се образуваха на входа на изложбата, озаглавена " Трофеите на съветската войска "

Джон Хербст, някогашен дипломат на Съединени американски щати в Украйна, предвижда, че Русия може в допълнение да форсира офанзивата си, като се има поради скоростта, с която Съединени американски щати изпращат помощта си за Украйна.

Той означи, че ще бъде много рисков интервал, до момента в който дойде огромна част от помощта. Въпреки това той добави, че съгласно него най-опасният миг към този момент е отминал, като се има поради, че украинците на собствен ред са засилили потреблението на оръжията , които разпределят по дажби от предходната есен, знаейки, че скоро ще бъдат попълнени.
 Разузнаването на Съединени американски щати: Няма възможност войната в Украйна да завърши скоро
Разузнаването на Съединени американски щати: Няма възможност войната в Украйна да завърши скоро

Директорът на националното разузнаване Аврил Хейнс свидетелства пред комисията по оценката на разследващата общественост за 2024 година

" Мисля, че през идващите две, три или четири седмици те ще изгубят напълно малко или никаква територия ", сподели Хербст.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР