Служители на украинското разузнаване идентифицираха три руски опита за дестабилизиране

...
Служители на украинското разузнаване идентифицираха три руски опита за дестабилизиране
Коментари Харесай

ISW: Часов Яр, Харков и Суми ще са основни цели на бъдещото руско настъпление

Служители на украинското разузнаване идентифицираха три съветски опита за дестабилизиране на Украйна и реализиране на победа, а чиновници на украинското и американското разузнаване разгласиха оценки за обстановката на бойното поле, които подхождат на предходните прогнози на ISW, съгласно които съветските сили могат да завладяват Часов Яр, само че е доста малко евентуално да завладяват други огромни украински градове.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Заместник-началникът на Главното ръководство на военното разузнаване (ГУР) на Украйна генерал-майор Вадим Скибицки оцени, че съветските сили евентуално ще стартират нахлуване към Харковска и Сумска област в края на май или началото на юни 2024 г ., само че че съветските сили няма да могат да завладяват градовете Харков и Суми.

Наскоро съветските сили потвърдиха напредването си западно от Авдеевка.

През есента на 2023 година съветските военни може да са вербували голям брой пандизчии с присъди за тежки закононарушения. Така Кремъл се е опитал да покрие загубите на жива мощ на бойното поле в Украйна.

Скибицки означи, че Кремъл преглежда осведомителните интервенции като втора линия на напъните за погром на Украйна и че актуалните съветски осведомителни интервенции са мощно ориентирани към подкопаване на украинските старания за готовност и легитимността на украинския президент Володимир Зеленски .
 The Hill: Русия изпусна момента за огромен пробив на фронта
The Hill: Русия изпусна момента за огромен пробив на фронта

До седмици Украйна получава американското оръжие

Скибицки акцентира, че третата линия на напъните на Русия за реализиране на победа в Украйна е продължаващата акция за дипломатическа изолираност на Украйна .

На 1 май Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи, че е открил, че съветските сили нарушават Конвенцията за възбрана на химическите оръжия (КЗХО), която Русия е подписала.
 Русия излага трофейни западни оръжия от Украйна преди 9 май
Русия излага трофейни западни оръжия от Украйна преди 9 май

Дълги опашки от хора се образуваха на входа на изложбата, озаглавена " Трофеите на съветската войска "

На 2 май съветският президент Владимир Путин се срещна с губернатора на Тулска област и прочут помощник на групата " Вагнер " Алексей Дюмин, което в допълнение демонстрира, че Путин може би се стреми да понижи властта на съветския министър на защитата Сергей Шойгу, като балансира сред него и противниците му.

Путин евентуално съзнателно е обявил срещата си с Дюмин след шумния арест на съветския заместник-министър на защитата Тимур Иванов на 24 април и преди встъпването в служба на президента на 7 май, евентуално с цел да накаже ръководеното от Шойгу министерство на защитата за това, че не е съумяло да реализира военните цели на Кремъл .
 Финландия не изключва Русия да тества член 5 на НАТО
Финландия не изключва Русия да тества член 5 на НАТО

Шефът на финландската войска прикани за единение

Срещата сред Путин и Дюмин подсказва, че Путин евентуално е виновният началник, който стои зад ареста на Иванов.

Неотдавнашните репресии на съветското държавно управление против мигранти от Централна Азия, живеещи в и влизащи в Русия, след нападението в Крокус Сити Хол на 22 март, наподобява обтягат освен таджикско-руските, само че и киргизстанските връзки .
 Киргизстан поучава жителите си краткотрайно да заобикалят да пътуват до Русия
Киргизстан поучава жителите си краткотрайно да заобикалят да пътуват до Русия

Киргизстан съобщи, че " следи настоящата обстановка в Руската федерация и нейното влияние върху правния статут " на киргизките жители

На 1 май грузинският парламент одобри на второ четене грузинския закон за " задграничните сътрудници " в съветски жанр на фона на продължаващите митинги против закона в Тбилиси.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР