Добросъседството ще има вече практически измерени и реални резултати, а

...
Добросъседството ще има вече практически измерени и реални резултати, а
Коментари Харесай

Добросъседството с практически измерения, обеща Кирил Петков в Скопие

Добросъседството ще има към този момент на практика измерени и действителни резултати, а освен политически изявления. Това даде обещание министър председателят Кирил Петков по време на взаимен брифинг в Скопие в границите на визитата си в Република Северна Македония. Брифингът се организира след диалог на четири очи сред министър председателите Кирил Петков и новоизбрания ръкодовител Димитър Ковачевски.

Мога да кажа доста ясно, че през днешния ден затвърдихме позициите, само че е реализиран прогрес като прецизен и явен календар за идващите няколко месеца. Фокусираме се върху общите неща, с които да обогатим нашите взаимоотношения. Оптимист съм за взаимните ни дейности, съобщи Петков.

Всяка седмица ще заседават другите работни групи по сфери, които ще бъдат образувани сред двете страни. За 20 минути да се стига от София до Скопие е желанието, върху което ще се концентрира българското държавно управление, а Кирил Петков изясни, че всички ще спечелим доста, в случай че дадем опция на хората " да работят, да пътуват, да вършат бизнес ".

И Димитър Ковачевски изрази убеденост, че с българския министър-председател ще употребяват нова сила за възстановяване на връзките сред двете страни и за интензифициране на разговора.

" Тук постоянно може да смятате, че сте сред положителни другари ", обърна се Ковачевски към българския си сътрудник и уточни, че двата народа - българите и северномакедонците - са близки и приятелски нации.

Оттук нататък България ще употребява късото име Северна Македония за югозападната ни съседка, за което е изпратена и нота до Организация на обединените нации, уточни Ковачевски.

Взето и решение за взаимно съвещание на двете държавни управления на 25 януари т.г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР