До няколко седмици ще заработи подобен автомат и в СофияВ

...
До няколко седмици ще заработи подобен автомат и в СофияВ
Коментари Харесай

Пловдив се сдоби с машина за криптовалута

До няколко седмици ще проработи сходен автомат и в София

В международен мащаб има повече от 6000 инсталирани машини за криптовалута
(снимка: Блокчейн Тех)

М ашина за пазаруване на криптовалута към този момент е налична и в Пловдив, оповестиха от българската компания Блокчейн Тех, която преди няколко месеца конфигурира първия биткойн автомат във Варна. Новооткрият обект на ИТ компанията е в Мол Пловдив.

В международен мащаб има повече от 6000 инсталирани машини за криптовалута. Те дават относително комфортен метод за придобиване на криптовалута, като пестят време и такси за интернационалните банкови преводи, спрямо другите възможности, споделят от Блокчейн Тех.

Шумът около криптовалутите може да е смълчан, само че сигурно не е липсващ.             Биткойн доближи близо 14 хиляди $ за единица през лятото на 2019 година и спадна под 7 хиляди $ преди няколко дни, разясниха от компанията.

Теми като частна криптовалута (разработена от консорциум организации) и национална криптовалута (разработена от правителство) са към този момент всекидневие по международните медии. България не изостава от тези технологии и има компании, които развиват сектора към този момент няколко години.

Биткойн автомати към този момент има във Варна и Пловдив, а скоро – и в София
(снимка: Блокчейн Тех)

„ Първата стъпка на всеки човек, който желае да се допре и да разбере най-добре преимуществата на тези различни валути, е да направи тестова покупка за минимална сума от порядъка на 10 лв. ”, сподели Александър Захариев, шеф на Блокчейн Тех.

По неговите думи, изгодите от тези технологии към този момент са  ясни на доста хора и е въпрос на време броят на потребителите да се усили. „ Интернет също е бил мъчно понятен и недосегаем за доста от хората през 90-те години. Днес и родителите ни могат да изпращат фотоси по Viber и да преглеждат Фейсбук ”, показа Захариев.

До няколко седмици ще стартира да работи и третата машина на Блокчейн Тех в София, а до края на годината компанията ще пусне и уебсайт, където хората ще могат елементарно да вършат поръчки за пазаруване и пласиране на разнообразни типове криптовалути.
още по тематиката
От компанията предлагат на хората да бъдат рационални в покупките си и да не влагат повече в сравнение с са подготвени да изгубят, защото криптовалутите са извънредно рисков и волатилен инструмент.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР