До края на месец декември Метадоновата програма, която се намира

...
До края на месец декември Метадоновата програма, която се намира
Коментари Харесай

Местят Метадоновата програма от Младост неясно къде

До края на месец декември Метадоновата стратегия, която се намира на територията на УМБАЛ „ Св. Анна " – София, ще бъде преместена. Този ангажимент пое министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев на среща с представители на Инициативния комитет на живеещите в кв. Младост 1, съобщи БГНЕС.
Министърът изслуша терзанията на жителите на региона към Окръжна болница, повтори ограниченията, които са взети, и подсети, че ситуирането на Метадоновата стратегия към Държавна психиатрична болница за лекуване на наркомании и алкохолизъм (ДПБЛНА) в УМБАЛ „ Св. Анна “ – София е краткотрайно.
Министерството на здравеопазването приканва всички жители към приемливост по отношение на пациентите на Метадоновата стратегия. 
Министърът обаче, евентуално опасявайки се от нови митинги другаде, не посочи къде ще бъде изместен ценърът.
В началото на месеца жителите на „ Младост “ излязоха на митинг обезпокоени, че мястото ще се трансформира в котило на наркозависими. 
 
Те упорстват лечебницата да се върне на остарялото си място на ул. „ Пиротска “. В момента на мястото на Центъра по наркомании се построява детска поликлиника
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР