До 2022 година в страната ще заработят 10 пилотни обектаБолници

...
До 2022 година в страната ще заработят 10 пилотни обектаБолници
Коментари Харесай

Япония ще строи ускорено болници с изкуствен интелект

До 2022 година в страната ще проработят 10 пилотни обекта

Болници с изкуствен интелект ще оказват помощ за превъзмогване на структурните здравни проблеми в Япония

Японското държавно управление, дружно с бизнеса и университетските среди, възнамерява ускорено създаване на лечебни заведения, употребяващи технологии с изкуствен интелект (AI). В условия на недостиг на фрагменти, AI технологиите ще разрешат на лекарите да отделят повече време в грижа за пациентите, като в това време ще бъдат понижени разноските за медицински услуги.

Правителството ще задели над 100 милиона $ за плана, с цел да сътвори 10 пилотни AI лечебни заведения до края на 2022 година Предполага се, че изкуственият разсъдък ще се употребява за решение на необятен набор от задания, като се стартира с актуализиране на медицинските досиета на пациентите с разбори от проби и фотоси до помощ при установяване на диагнозата.

Усилията на държавното управление са ориентирани към превъзмогване на структурните здравни проблеми в Япония, включително хроничния дефицит на лекари и медицински сестри и даже тяхното неявяване в някои области, както и възходящите разноски за медицина. Инициативата ще помогне също по този начин на Япония да стане по-конкурентоспособна на международната сцена, ще подтиква развиването на AI и ще спомогне за увеличение на износа на здравно съоръжение.

Трите министерства, които са в центъра на програмата – на образованието, промишлеността и опазването на здравето – ще стартират да притеглят за присъединяване в плана още този месец компании и лечебни заведения, с фокус върху експертите по изкуствен интелект и производителите на здравно съоръжение. Основната конструкция на плана ще бъде избрана през септември, а в началния стадий напъните ще бъдат ориентирани към лекуването на пациенти с рак.

Участниците в плана ще разработят стратегии, които поддържат неестествен интлекет и автоматизирано вкарват информация в здравната документи на пациентите, въз основа на диалозите им с лекарите по време на проучването. Това ще разреши на лекарите да се съсредоточат върху пациентите и да им отделят повече време в разискване на положението им.
още по тематиката
Изкуственият разсъдък ще се употребява също за разбор на магнитно-резонансна томография и ендоскопска визуализация, за обработка на данните от кръвни проучвания и друга информация. AI даже ще изследва ДНК на пациентите, с цел да помогне при избора на най-подходящите способи за лекуване.

Докато броят на лекарите в Япония доближи историческия си най-много от 319 хиляди души през 2016 година, те са съсредоточени в централните райони на страната.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР