Дните стават по-къси и температурата навън непрекъснато пада. Това може

...
Дните стават по-къси и температурата навън непрекъснато пада. Това може
Коментари Харесай

Как се прави свещ – Направете си своя уникална ароматна свещ

Дните стават по-къси и температурата на открито непрестанно пада. Това може да значи единствено едно – есента и зимата наближават бързо. Ароматизирани свещи, топъл чай и одеяло са най-хубавият метод да създадете уютна атмосфера в тези мрачни сезони. Да си извършите свещи е активност, на която си коства да дадете късмет? Как се прави свещ? Лесно и с въображение!

Как се прави свещ – какво би трябвало да знаете?

Време е най-сетне да се сбогувате с лятото и да посрещнете с отворени прегръдки сезоните, които са малко по-хладни, само че носят също толкоз сексапил. Ароматните свещи, са наложителен детайл от декора на дома за всеки фен на есента и зимата. Тези незабележими детайли могат да прибавят неповторима атмосфера към всяка аранжировка и да създадат доста студени вечери още по-приятни.

Тази година, вместо да отидете до обичания си магазин за украшения, можете да опитате сами да си извършите свещи. Оказва се, че целият развой е доста елементарен, бърз и прелестен.

Ароматна свещ си коства да извършите освен тъй като е план, който ще подтиква вашата креативност и ще запълни свободното ви време. Да си извършите сами свещи е на първо място забележителна спестовност. Свещите с натоварен мирис от рафта на магазина, постоянно са добра покупка, само че можете да ги извършите и в уюта на личния си дом.

Искате ли да подарите на обичания човек подарък, който ще го зарадва, тъй като е изработен собственоръчно? Създайте ароматна свещ, която ще бъде същинска приятност за сетивата. Имайки съществени знания за желанията на вашите другари или родственици, вие елементарно ще намерите етерично масло, което да дава отговор на техния усет.

Как се прави свещ – Ръководство малко по малко

Всеки дом има място за още една ароматна свещ. Също по този начин ви насърчаваме да създадете своя лична свещ. Това е план с доста въображение, който можете да извършите сами или с вашето дете, сътрудник или другар.

Преди да разбираем малко по малко по какъв начин да си извършите свещ, дано стартираме с това какви материали би трябвало да имате на разположение.

Пригответе си:

  • восък;
  • съд с дебело дъно;
  • съд за разтваряне на восъка на водна баня;
  • формичка;
  • шнур или подготвен фитил;
  • нож;
  • шпатула за равнене на повърхността на свещта;
  • ароматни масла( каквито ви харвсат)
  • украшения ( камъчета, изсушени листа, цветя, миди каквото ви пристигна на разум, бъдете креативни);
  • оцветител
  • сешоар.

Как да си създадем свещ?

Съпка 1
Започнете, като поставите восъка в съд и по-късно го загрейте на водна баня. Напълнете тенджерата до половината с вода и поставете купа с сходен размер върху нея. Поставете восъка вътре в купата. Парата, която ще се издигне от съда след известно време, последователно ще разтопи продукта.

Не е належащо да купувате парафин, с цел да приготвите ароматна свещ. За тази цел можете сполучливо да употребявате остатъците от неизгорели свещи. Такъв ход се вписва идеално в концепцията за нулеви боклуци.

Стъпка 2
Следващата стъпка е да подготвите формата за свещта. Изберете пластмасова или картонена чаша, която елементарно можете да изрежете по-късно.

Стъпка 3
Докато вършиме ароматизирани свещи, е време да излеем етерични масла в масата. Изсипете няколко капки от обичаното си ароматно масло и багра в топлия восък. Смесете добре и трите съставки до приемане на хомогенна маса. Ако не желаете вашата свещ да има цвят или мирис, преминете към идната стъпка.

Ароматните масла сполучливо могат да бъдат сменени с естествени аромати – да вземем за пример канела или настъргани портокалови, лимонови или мандаринови кори.

Стъпка 4


Поставете фитила в центъра на формата. Купете подготвен фитил, използвайте подобен от остаряла свещ или посегнете към шнур. Подпрете фитила и по едно и също време с това изсипете восъка във формата. Бъдете доста деликатни, с цел да не изгорите пръстите си. Загладете изсипаната маса с шпатула, с цел да се разнесе отмерено.

Стъпка 5
Сега е време да изчакате восъкът да се втвърди. Целият развой може да отнеме до 12 часа. Ако държите на времето, изсушете восъка със леден въздух от сешоар. Когато свещта е твърда, деликатно я извадете от формата.

Как се вършат соеви свещи, в буркан и други? 3 музи

Благодарение на нашето управление към този момент знаете по какъв начин да извършите свещи по най-лесния метод. Ако сте се справили с първия вид без никакви проблеми, време е малко да подправите рецептите си. Соева свещ, с кафе на зърна, или може би такава с цветни листенца? Има в действителност доста благоприятни условия!

1. Соева свещ

Натуралните соеви свещи в последно време стават все по-популярни. Восъкът, създаден от соеви зърна, има с 30-50% по-дълго време на горене спрямо парафиновите свещи, не излъчва миризма и е екологичен.

Можете също по този начин да извършите соева свещ вкъщи.

Загрейте соевия восък на водна баня. След като се разтопи изцяло, изчакайте да доближи 40°C и прибавете обичаните си етерични масла. Количеството на ароматното масло зависи от вашите самостоятелни желания. В идеалния случай то би трябвало да бъде от порядъка на 8-12% от общото тегло на восъка.

Потопете края на фитила във восъка и го поставете в центъра на формата. Бавно изсипете сместа във формата. Важно е восъкът да не е доста топъл – другояче фитилът ще се отдели от дъното на съда. Оставете свещта да се охлади на стайна температура.

2. Свещ в буркан

Чудите се по какъв начин да извършите свещ в буркан, която да наподобява толкоз добре, колкото тези, показани в магазините?

Както при предходните хрумвания, започнете с разтопяване на восъка на водна баня. Изберете пчелен или соев восък.

На дъното на стъклен съд, да вземем за пример украсителен буркан за храна или остаряла опаковка за свещ, залепете единия завършек на връвта. Завържете другия завършек на пръчка и я опрете в краищата на съда. Поставете обичаните си кафе на зърна вътре.

Изсипете течния, разтопен восък в буркана. Ако желаете свещта да има доста натоварен мирис, прибавете малко мощно еспресо към масата.

Оставете свещта да изстине изцяло. Когато восъкът е задоволително корав, отрежете края на връвта до мечтаната дължина.

3. Ароматна свещ с лавандула

Напълнена с топла вода вана, ароматна свещ и маска за лице? Няма по-добър сюжет за релаксираща вечер. Свещ с лавандула и розмарин ще ви помогне да постигнете положение на цялостна релаксация.

Първата стъпка е общоприетото разтопяване на пчелния или соевия восък. Когато восъкът постепенно се трансформира в течна форма, поставете клонки лавандула и розмарин в декоративни чаши от дебело стъкло. На дълга съчка за зъби закачете памучна шнур и я опрете в краищата на съда.

Добавете етерично масло от лавандула към разтопения восък. С него можете да поръсите и клончета от растения. Бавно изсипете ароматната маса в чаши. Можете в допълнение да украсите съд с втвърдена свещ с дантела или декоративна шнур.

4. Свещ в кокосова черупка

Напълно друго ароматно преживяване ще ви обезпечи свещ Cocowick в кокосова черупка. Пикантният й мирис е отличен избор за есенните дни.

Разтопете восъка както в предните оферти. Закрепете фитила, изсипете восъка в черупката от кокосов орех, прибавете по няколко капки етерично масло от карамфил, канела, анасон и сладостен испански портокал.

Как се прави свещ? Резюме

Надяваме се, че откакто прочетете тази публикация, към този момент знаете по какъв начин да извършите свещи от соя или пчелен восък. Противно на това, което може би си мислите, това е доста елементарен и на първо място прелестен развой.

Вижте още:

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР