Днешното решение има отношение по отношение на валидността на решенията

...
Днешното решение има отношение по отношение на валидността на решенията
Коментари Харесай

Нелегитимният шеф на КЕВР: Решенията за цените на тока, водата, газа и парно са легитимни

Днешното решение има отношение във връзка с валидността на решенията на КЕВР. Всички решения за тока, топлоенергията и газа са взети единомислещо. Моят глас не са вземали решаващо значение, тези решения са годни. Българските жители могат да разчитат на взетите решения за цените за идващите 12 месеца. Това съобщи ръководителят на КЕВР на брифинг във връзка мнението на Конституционния съд, че е определен в нарушаване на Конституцията.

Тодоров напомни част от взетите решения.  " Комисията одобри решение за новите цени на тока от 1 юли, те плануват минимално нарастване от 3%, до момента в който в Европа доближават над 80%. По отношение на газа беше обезпечен механизъм, по който " Булгаргаз " да си набира количества, тъй че да обезпечава потреблението. От този миг България не зависи единствено от една тръба. По отношение на топлинната сила всички знаете за шокиращите изказване за растеж от до 300%. Реалното нарастване, което е заслужено, беше към 120%. Независимо от това КЕВР спря дотациите на Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) производителите и насочи парите към бита, с цел да може да има търпими цени и топлинна сигурност ", показа той. 

Тодоров разкри, че " Топлофикация-София " предстои на инспекция поради неплатени отговорности. " Дружеството не заплаща дължимите 330 млн. лв. на " Булгаргаз ", по този начин заплашва позицията им като публичен снабдител. Сумата е еквивалентна на 1/3 от газовото вместилище в Чирен ", заяви той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР