Днешното изслушване назрява отдавна и за съжаление трагичният инцидент от

...
Днешното изслушване назрява отдавна и за съжаление трагичният инцидент от
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Служебният министър на вътрешните работи не предлага конкретни мерки за мигрантския натиск

Днешното чуване назрява от дълго време и за жалост трагичният случай от оня ден го форсира.

Не поискахме това чуване, с цел да ви желаеме оставката, може и това да се случи, несъмнено, в диалога. Вярваме, че има смисъл да навлезем малко по-сериозно във връзка с проблемите, свързани с българската граница и оправянето с потока от незаконни имигранти. “ Това съобщи заместник-председателят на парламента Кристиан Вигенин по време на чуването на министър Демерджиев в Народното събрание. По думите му при предходното управление на Министерство на вътрешните работи е осъществена структурна промяна в Гранична полиция, която провокира значително разногласия и възражения, а претекстовете са останали неразбираеми. „ Например закриването на граничното полицейско ръководство в Болярово, на чиято територия беше погубен елховския служител на реда Петър Бъчваров “, посочи той.

Социалистът изложи претекстовете на левицата за желаното чуване: „ Нарастващият напън по границата на незаконни имигранти беше предвидим. Ситуацията се усложни, поради събитията в Афганистан и войната в Украйна, която докара до високи цени на питателните артикули и проблеми с изхранването в Африка. На крачка сме от присъединение към Шенгенското пространство, само че поредицата от произшествия в последните седмици може да хвърлят сянка върху способността ни да опазим външната граница на Европейски Съюз. От протичащото се наподобява, че и съдействието с турската страна не е на задоволително високо ниво. Досега не сме чули от вас подредена тактика за справяне със обстановката, с изключение на кадрови промени, които не знаем дали и по какъв начин ще дадат резултат “, сподели още Вигенин.

По думите му Българска социалистическа партия желае от Демерджиев да осведоми са подхванатите ограничения и какво счита оттук-нататък да предприеме, във връзка защитата на границата и справяне с потока от незаконни имигранти. „ Това са въпроси, които не могат да чакат “, безапелационен е социалистът и добави, че сега би трябвало да бъдат готови стъпки, които да бъдат продължени от постоянния министър.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР