Днешният Doodle на Google (както се нарича илюстрацията на търсачката)

...
Днешният Doodle на Google (както се нарича илюстрацията на търсачката)
Коментари Харесай

Google празнува 25-годишен юбилей

Днешният Doodle на Гугъл (както се назовава илюстрацията на търсачката) е в чест на 25-ата годишнита на софтуерната компания.

,,Ние в Гугъл сме насочени към бъдещето, само че рождените дни също могат да бъдат време за размисъл. Нека се разходим по алеята на спомените, с цел да научим по какъв начин сме се родили преди 25 години.. ", гласи текст към анимираната илюстрация.

,,По орис или шанс, докторантите Сергей Брин и Лари Пейдж се срещат в програмата по компютърни науки на Станфордския университет в края на 90-те години. Те бързо научават, че споделят сходна визия - да създадат международната мрежа по-достъпно място. Двамата работят неуморно от стаите си в общежитието, с цел да разработят първообраз за по-добра търсачка. След като реализират забележителен прогрес по плана си, те реалокират активността в първия офис на Гугъл – нает гараж.

 Гугъл става на 25 години - създателите на Гугъл Сергей Брин и Лари Пейдж

На 27 септември 1998 година публично се ражда Гугъл Inc.

Много неща се трансформираха от 1998 година насам — в това число нашето лого, както илюстрира и днешния Doodle — само че задачата остана същата: да организираме международната информация и да я създадем универсално налична и потребна. Милиарди хора от целия свят употребяват Гугъл за търсене, свързване, работа, игра и доста повече. ", приключва известието.

Днес Сергей Брин и Лари Пейдж и към момента имат мажоритарни дялове в Alphabet, Inc., компанията майка на Гугъл. Те разполагат с общо 51,2% от собствеността на Alphabet.

Въпреки че Брин и Пейдж се отдръпнаха от изпълнителните си позиции в Гугъл и Alphabet, двамата остават свързани с компанията посредством своите позиции в борда на шефовете.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР