Днес ще е предимно слънчево, на места, главно в Северна

...
Днес ще е предимно слънчево, на места, главно в Северна
Коментари Харесай

Слънчево и доста топло за февруари

Днес ще е най-вече слънчево, тук-там, основно в Северна България и по Черноморието, ще има краткотрайни нараствания на облачността. В утринните часове тук-там там и видимостта ще е понижена.

В източните региони ще духа слаб вятър от югоизток. Максималните температури ще са най-вече сред 11° и 16°, малко по-ниски по Черноморието.

В средата на седмицата вятърът още веднъж ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до сдържан. В сряда преди обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността. Преобладаващите минимални температури ще са сред минус 1° и плюс 4°, оптималните - сред 12° и 17°.

В четвъртък облачността ще се усилва и вплътнява, минималните температури ще са малко по-високи, дневните едва ще се намалят.

В петък още сутринта от северозапад ще завали дъжд, в планините - сняг. По-късно денем вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и внезапно ще застудее. С понижението на температурите още след обяд в североизточните региони, а през нощта против събота в по-голямата част от страната дъждът ще премине в сняг, само че до сутринта в множеството региони преваляванията ще спрат.

В събота ще е без основни превалявания, облачността от север ще се раздира, вятърът в западната половина от страната ще отслабне сензитивно. Ще е много студено, като и оптималните температури ще са под 0°.

В неделя минималните температури ще са тук-там до минус 10° - минус 12°. Вятърът и на изток ще отслабне и ще стартира още веднъж стопляне. Облачността ще е раздрана, без превалявания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР