Днес се навършват 54 години без Едит Пиаф - певицата

...
Днес се навършват 54 години без Едит Пиаф - певицата
Коментари Харесай

54 години без музикални символ на Франция - магнетичната Едит Пиаф

Днес се навършват 54 години без Едит Пиаф - певицата знак на Франция.

Всяка нейна ария е обособена история, обособен свят със своя философия. Тя не пее, а споделя и беседва с публиката.

Пиаф минава през опустошителни и трагични, споделени и несподелени любови, през плевел живот, две автомобилни произшествия, срещи и загуби на обичани хора, провалени бракове, през жестоката наркотична взаимозависимост на морфина, през френетичните възгласи на феновете си в митичната парижка зала "Олимпия ".

И всичко това - единствено за 47 години.

Това, което прави Едит Пиаф неповторима, е гласът ѝ, споделя пред Дарик Мария Конакчиева от Френския институт в България.

"Хиляди хора са я имитирали, други са пели песните ѝ, само че в никакъв случай не са стигнали до перфектността на гласа ѝ. Уникален глас! И неповторима персона. Защото тя е основала Ив Монтан (на снимката), Шарл Азнавур. При нея любовта е била част от изкуството ѝ ", споделя Конакчиева.

За Едит Пиаф са работели най-хубавите композитори и текстописци. Самата тя е написала 87 текста. Безспорно Пиаф е надарена.
 Getty/Gulliver  Getty/Gulliver
"Мисля, че всички би трябвало да ценим гения и гения на тази жена. Даже след 200 години, в случай че светът продължава да е същия. Тя постоянно ще дава вяра на всеки един от нас, че животът продължава и любовта е безконечна ", споделя още Мария Конакчиева.

Прочетете още:
Париж уважава Едит Пиаф Селин Дион, "Химнът на любовта " и жертвите в Париж Певицата Заз със особено изявление за читателите на "Edna.bg " Дворецът на танците и на дамите
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР