При покупки от онлайн магазини от трети страни, потребителите трябва

...
При покупки от онлайн магазини от трети страни, потребителите трябва
Коментари Харесай

Пазарувате от китайски сайтове: какви са рисковете и как да ги избегнете

При покупки от онлайн магазини от трети страни, потребителите би трябвало наложително авансово да търсят информация за производителя, състава и характерностите на стоките, както и за изискванията на покупко-продажбите. Предупреждението идва от създателя на онлайн платформата „ Ние, потребителите “ Габриела Руменова, потърсена от медии за коментар във връзка заведената от Eвpoпeйcĸaтa организация на потребителите (ВЕUС) групова тъжба до Европейската комисия против китайската платформа Temu.

„ Търговците, които имат езикова версия на своя електронен магазин за европейска страна или от платформата им пазарят жители от Европейския съюз (ЕС), са задължени да съблюдават европейското потребителско законодателство по повод сигурността на продуктите, нелоялните търговски практики и новия Закон за цифровите услуги “, уточни Руменова.

Тя изясни още, че тези стопански оператори би трябвало да имат собствен представител в Европейски Съюз, който да подсигурява, че пуснатите в продажба артикули са минали сполучливо тестванията за сходство с европейското законодателство по отношение на сигурността, и който да спомага за изтеглянето нарисковистоки. „ Хората би трябвало да имат...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР