Днес съпругата на президента Румен Радев – Десислава, ще отпразнува

...
Днес съпругата на президента Румен Радев – Десислава, ще отпразнува
Коментари Харесай

Деси Радева има рожден ден, съпругата на президента става на 50 СНИМКИ

Днес брачната половинка на президента Румен Радев – Десислава, ще отпразнува своя 50-годишен празник.
Откакто е под светлините на прожекторите, първата дама не е отбелязвала публично рождените си дни, а възрастта си пазеше в дълбока загадка. Макар постоянно да е в епицентъра на абсурда, персоналният ѝ живот е цялостен с мистерии и несъгласия.
Десислава е родена на 9 юли 1969 година в Бургас в фамилията на Желяза и Кирил Генчеви. Родителите ѝ се развеждат, когато е ученичка, а майка ѝ се принуждава да работи на няколко места, с цел да я устоя. Първоначално Деси учи в езиковата гимназия в Бургас, само че я изключват поради спор с преподавател по физическо, а след това се мести в селско учебно заведение. Заради финансовите усложнения на фамилията още като гимназистка Десислава стартира да припечелва сама пари, като взе участие в фешън ревюта.

На сходно събитие през 1987 година среща за пръв път Румен Радев, който я кани на среща и танц след манекенската ѝ изява. Въпреки че е настойчив и даже се среща с майка ѝ, бъдещият президент избира изтребителите пред опцията за пламенна обич с Десислава.
През 1989 година актуалната президентша идва в София. Мечтата ѝ е да следва журналистка, само че по нейни думи не я одобряват, тъй като сякаш се желали изявления в „ Работническо дело ”, а тя и фамилията ѝ нямали връзки. Решила да не следва и майка ѝ ѝ намерила работа в рибно-консервната фабрика „ Славянка ”. „ Всичко ми миришеше на риба, животът ми миришеше на риба. Циганите ме учиха по какъв начин да играя кючек. След доста учене една циганка ми сподели: „ Нищо няма да стане от тебе “, призна наскоро в свое тв изявление Радева.

Впоследствие записва да учи в Лесотехническия университет в София, само че не го приключва, тъй като се мести в УНСС, компетентност „ Финанси и заем “. Междувременно припечелва като сервитьорка и барманка в Студентски град, а през 1990 година се среща на ваучър в общежитие със Слави Трифонов, на който е дългогодишна секретарка. Именно той я отказал от концепцията да емигрира в чужбина.
Преди да стане пиар на Висш съдебен съвет, работи като маркетинг специалист и за няколко задгранични компании.
По това време се среща с сегашния народен представител от Българска социалистическа партия Георги Свиленски, с който имат наследник Страхил, който следва в Америка. Развеждат се бързо. Кога и при какви условия среща и се влюбва наново в Румен Радев, по този начин и не стана ясно. Майката на Десислава към днешна дата живее в столицата, а татко ѝ Кирил, който преди време бил моряк и на кораба изпълнявал функционалностите на радист, е мъртвец от 13 години.

Десислава в детската градина в родния Бургас.

Детската фантазия на Деси била да стане актриса.

Като дребна посещавала балетна школа.

Да следва в София, Деси идва през 1989 година, само че приключва много по-късно, тъй като сменя два университета.

През 1990 година станала секретарка на Дългия. На фотографията е вляво от Слави.

Закъснял блус с Румен Радев, на който отказала танц като ученичка.

Президентът и жена му съумяват да намерят време за секрети бягства до морето.

Танц на сватбата на техни подчинени от „ Дондуков “ 2, на които кумуваха през предходната година.

С Радев гледат котарак Чарли и куче от породата лабрадор в президентската вила „ Калина “.

От 8 години Десислава танцува национални танци в школата „ Омайно биле “. На фотографията демонстрира уменията си на централния площад в Малта.

Синът ѝ Страхил, който е плод на любовта ѝ с първия ѝ мъж – депутата от Българска социалистическа партия Георги Свиленски.
Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР