Днес от 10.00 часа на Дондуков 2 президентът Румен Радев

...
Днес от 10.00 часа на Дондуков 2 президентът Румен Радев
Коментари Харесай

ПП връщат на Радев мандата за правителство неизпълнен днес

Днес от 10.00 часа на " Дондуков " 2 президентът Румен Радев ще одобри претендента за министър-председател Николай Денков , посочен от втората по бройка парламентарна група в 48-то Народно заседание - " Продължаваме промяната " (ПП). 

Припомняме, че на него според конституционната процедура за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент.
 Политическа партия подготвени да върнат мандата на Радев през днешния ден
Политическа партия подготвени да върнат мандата на Радев през днешния ден

От президентството ще ги одобряват обаче в понеделник

Без спор на 6 януари обаче народните представители отхвърлиха декларацията, препоръчана от Политическа партия , за установяване на предпочитаните национални цели и задания пред 48-то Народно заседание и ограниченията, нужни за тяхното реализиране. Така на процедура вторият мандат за сформиране на държавно управление, връчен от президента, остана несбъднат и следва той да бъде върнат.

В гласуването участваха 177 депутати. " За " декларацията гласоподаваха 63-а депутати - от Политическа партия и Демократична България, " срещу " бяха 84, " въздържали се " 30.

Третият мандат най-вероятно ще отиде в Българска социалистическа партия . Това научи News.bg от свои източници. Червените също възнамеряват да се опитат за следващ път да образуват държавно управление и ще водят диалози с останалите партии. Преди това обаче столетницата ще се събере на съвещание на Националния съвет , с цел да реши по какъв начин да работи и с кого да беседва.

От в този момент се знае, че поддръжка от ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да се търси. Още преди няколко седмици Нинова.

Дали левицата и Политическа партия ще сближат позиции за опит за кабинет с третия мандат, не е ясно, само че напоследък разграничителните линии сред някогашните съдружни сътрудници се задълбочиха.
 Третият мандат още веднъж отива в Българска социалистическа партия
Третият мандат още веднъж отива в Българска социалистическа партия

Дали левицата и Политическа партия ще сближат позиции?

Тази заран Корнелия Нинова увери, че в случай че Българска социалистическа партия получи третия мандат, " ще създадем всичко допустимо " и " всичко по силите си ". Не изключи от диалози нито една партия, само че очерта като червени линии военната помощ за Украйна и " фиксацията " в датата 1 януари 2024 година за влизане на страната в Еврозоната . По отношение на тези линии " Български напредък " би трябвало да се дефинира , а позицията на " Демократична България " е ясна.

И Политическа партия и, че късмет за държавно управление има с трети мандат в ръцете на " Демократична България ". В президентството обаче такива настройки нямат.

И при., както. президентът Румен Радев връчваше третия мандат на Българска социалистическа партия, само че нито един път Корнелия Нинова, с цел да образува държавно управление.
 И Движение за права и свободи даде поръчка да получи третия мандат
И Движение за права и свободи даде поръчка да получи третия мандат

Йордан Цонев е афектиран, че партията не се преглежда като възможен мандатоносител
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР