Днес и утре в Лондон ще се проведе конференция за

...
Днес и утре в Лондон ще се проведе конференция за
Коментари Харесай

Лондон събира топ политици за възстановяването на Украйна

Днес и на следващия ден в Лондон ще се организира конференция за възобновяване на Украйна. На път от Китай в Лондон към този момент дойде американският държавен секретар Антъни Блинкън. 

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и еврокомисарят по търговията Валдис Домбровскис ще бъдат измежду участниците в конференцията, чийто фокус е активизиране на интернационална поддръжка за икономическото и общественото стабилизиране на Украйна и възобновяване от последствията от войната.

Пристигналият от Пекин Антъни Блинкън организира предварителни срещи по въпросите на възобновяване на Украйна с английския външен министър Джеймс Клевърли и украинският първи посланик Дмитро Кулеба. Украинският президент Володимир Зеленски ще взе участие виртуално. 

Очаква се през днешния ден Блинкън да разгласи нов пакет от помощи за Украйна. От Даунинг стрийт разгласиха част от словото на премиера Риши Сунак пред предстоящите повече от 1 000 задгранични посетители от над 60 страни, в което той ще съобщи, че " смелостта на Украйна на бойното поле би трябвало да бъде съчетана с визията на частния бранш да помогне на страната да се възвърне ".

Лондон ще способства с първични 20 милиона паунда за подкрепяне на планове за възобновяване, до момента в който спорът продължава и настрана още към 250 милиона паунда за развиване. Малко над половината от тях ще отидат за филантропична поддръжка посредством Организация на обединените нации и Червения кръст. 

Като цяло Англия е предоставила 347 милиона паунда помощ от началото на войната. В навечерието на конференцията Сунак сподели, че Англия ще поддържа украинската стопанска система с към 2,3 милиарда паунда през идващите три години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР