Днес е последният ден от официалното посещение на Радев в

...
Днес е последният ден от официалното посещение на Радев в
Коментари Харесай

Ще черпим от опита на Израел

Днес е последният ден от формалното посещаване на Радев в Израел, където е по покана на израелския си сътрудник Реувен Ривлин.

Радев поздрави израелския министър председател по случай 70-годишнината от основаването на Държавата Израел , който през днешния ден е образец за съвременна страна с функционираща народна власт и развито гражданско общество. Заедно означаваме и 75 години от невиждания акт на спасяването на българските евреи , който е солидна основа за развиването на бъдещите ни връзки, уточни българският президент, представен от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че исторически построените връзки сред двата народа са скъп капитал. Днес се нуждаем от повече прагматизъм в двустранните връзки , сподели Радев и добави, че комерсиалният продан от 150 милиона $ не дава отговор нито на опциите на нашите стопански системи, нито на ползотворния и регулярен политически разговор.

Президентът съобщи, че България е заинтригувана от използване на опита на Израел в построяването на обществено ангажирано и интегрирано общество и изключително в сферите на осведомителните технологии, киберсигурността, науката и образованието.

Радев уточни, че е посетил през вчерашния ден софтуерния парк Гав-Ям Негев, където се е убедил в постигнатия от Израел прогрес в тези значими области.
"Разбрах, че Вие сте един от основателите за основаването на този център и Ви приветствам за Вашата визия за бъдещето ", обърна се той към израелския министър-председател.

Румен Радев посочи, че България е заинтригувана от диверсификацията на ресурсите и за нас опцията да внасяме и транзитираме природен газ от новооткритите залежи в Средиземноморието е доста значима.

Радев означи и значимостта на положителното съдействие сред България и Израел в битката с тероризма и изрази благодарност за поддръжката, която страната ни получи от Израел след атентата в Сарафово през 2012 година

Днешната обстановка постанова кооперирането сред нашите служби за сигурност да продължава, а също по този начин и откритите към този момент положителни връзки в региона на защитата, съобщи президентът.

Той уточни, че визитата му в Израел е обвързвано и с Шестия световен конгрес за битка с антисемитизма. В свят, в който езикът на омразата и ксенофобията се надигат, България удостоверява твърдата си позиция за нулева приемливост към проверката на историята и антисемитизма , заявява президентът.

Бенямин Нетаняху означи, че Израел и България имат специфични връзки. Няма да забравим предишното, няма да забравим какво се случи в София, човечността и другарството към евреите, акцентира той.

Днес имаме отлични връзки , сподели Нетаняху и означи какъв брой е значимо развиването на технологиите, които по думите му ще трансформират живота ни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР