Днес е хубав ден за българската авиация. Това е исторически

...
Днес е хубав ден за българската авиация. Това е исторически
Коментари Харесай

Зам.-министърът на отбраната: Днес е хубав ден за българската авиация


Днес е прекрасен ден за българската авиация. Това е исторически миг, с който се надявам, че стартира процесът на рационализация и превъоръжаване.

Това съобщи пред публицисти зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов след формалното отваряне на трите оферти за нови военни изтребители, съобщи кореспондент на Novini.bg

Предложенията за нови самолети са от Съединени американски щати, Италия и Швеция – надлежно това са Ф-16, „ Еврофайтър “ и „ Грипен “.

,,Оттук-нататък документите ще бъдат отнесени в регистратурата за класифицирана информация. Ще бъдат разказани всички екземпляри. От на следващия ден стартира двуседмична работа на Комисията за разискване на предложенията. В това време Комисията може да насочва въпроси, свързани с предоставените документи. Така че от на следващия ден започваме да работим с вас, обърна се Запрянов към представителите на трите държави'', изпратили своите предложения.

,,Накрая министърът на защитата ще вземе крайното решение и ще го отнесе до Народното събрание и по-късно ще се влезем в диалози с определената страна-производител'', изясни още зам.-министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР