Днес чрез посредник управителят на НЗОК проф. Камен Плочев получава

...
Днес чрез посредник управителят на НЗОК проф. Камен Плочев получава
Коментари Харесай

Славчо Велков: Управителят на НЗОК със заплаха е притиснат да си подаде оставката от високопоставен политик


Днес посредством медиатор шефът на НЗОК проф. Камен Плочев получава директна опасност от почитан политик в страната, който споделя следното: предайте на професора да си подаде непринудено оставката и да се разделим с положително, тъй като в противоположен случай ние ще вземем други ограничения и ще включим цялата репресивна машина против него и няма да си откри място в България като професор.

Това съобщи пред медиите в Народно събрание националният представител от Българска социалистическа партия за България Славчо Велков във връзка абсурда с желаната оставка на шефа на НЗОК от министъра на опазването на здравето и по отношение на изпратеното от Камен Плочев писмо до Народното събрание поради неизплатените отговорности на българската Здравна каса към другите здравни каси на страни-членки на Европейски Съюз, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Задълженията са на стойност над 271 млн.лв. и са насъбрани от използването на здравни услуги в други европейски страни от обезпечени български жители.

Проф. Плочев намерено излезе с писмо след решение на дирекционния съвет на касата и го е изпратил на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, както и до всички ръководители на ПГ, уточни Велков. В него той ги уведомява, че към началото на 2018 година касата има огромни отговорности към непознати, сродни организации, за което министър Ананиев знае, защото до неотдавна беше ръководител на Надзорния съвет на касата, разяснява депутатът. С това писмо проф. Плочев желае Народно събрание, което го е избрало директно, да вземе нужните ограничения и бюджетът на НЗОК да бъде обновен, с цел да не бъдем задължени към непознати страни, в които към този момент отхвърлят планово лекуване на български жители. В резултат на това министър на проф. Плочев по телефона, че желае неговата оставка. Той като министър няма право да желае неговата оставка, на човек, определен директно от Народното събрание. Само Народно събрание може да го освободи, означи Славчо Велков.

Днес в 11 ч. проф. Плочев е трябвало да отиде при министъра и да си подаде оставката, само че това не е станало заради негови и на министъра отговорности, който е в Народно събрание на парламентарен надзор.

Познавам проф. Плочев от дълго време и съм угрижен за неговата сигурност, призна Славчо Велков. Той е в изключително положение поради тежко заболяване на неговата брачна половинка, добави депутатът. Питах от парламентарната естрада къде са тези пари, тъй като единствено преди месеци, когато избирахме проф. Плочев, самият господин Ананиев твърдеше, че касата е на нула. Ако министърът споделя, че тези отговорности се заплащат, дано да показа документ, сподели Велков.

Народният представител обори думите на Ананиев, че с писмото първо е трябвало да бъдат осведомени Надзорният съвет на касата и министърът на опазването на здравето, тъй като касата не е партийна, нито министерска. Министърът доста добре знае, че е известен за всичко. Тук има скандал в страната, става въпрос за над четвърт милиард лв. и ние следва да се грижим един български професор да може да си извършва отговорностите, означи Велков.

Загрижен съм за персоналната сигурност на проф. Плочев, тъй като заплашващите го схванаха, че той няма да си подаде оставката, а тя би трябвало да се желае тук, в Народното събрание. На идващото съвещание на здравната комисия в Народно събрание шефът на НЗОК би трябвало да бъде изслушан по този въпрос, да заповяда и министърът и да забележим по какъв начин по този начин се плашат български професори, счита Велков. Не е най- високопоставеният този, който го е заплашвал, при най-високопоставения проф. Плочев е бил на диалог преди една седмица и той го е уверил, че застава зад него и да си гледа умерено работата. С нищо не е дал мотив професорът да му се желае оставката, също така, че е писал до Народното събрание, а до кого да написа човек, определен от Народно събрание, запита Велков. И се обърна към президента на страната, тъй като той е ръководителят на НСО: дано да се реши степента на заплаха и в случай че би трябвало да обезпечат защита на проф.Плочев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР