Днес чрез МВнР ще бъде осъществена връзка с посолството на

...
Днес чрез МВнР ще бъде осъществена връзка с посолството на
Коментари Харесай

Прокуратурата иска от посолството на Сирия документите на Омар Абдан

Днес посредством Министерство на външните работи ще бъде осъществена връзка с посолството на Сирия, с цел да бъдат изискани формалните документи на Омар Абдан, който кара рейса блъснал полицейска кола в Бургас и предизвикал гибелта на двама чиновници на реда. Това стана ясно от коментар на ръководителя на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова в ефира на NOVA.

В развой на изясняване е и възрастта му.

“Ако не бъдат открити такива, ще се подхващат дейности по определяне на възрастта посредством назначение на съответните правосъдни експертизи ”, уточни тя.

Към този миг единствено тримата сирийци остават обвинени. Предстои назначение на експертизи на мобилни телефони, с които прокуратурата ще се опита да обясни дали те са поддържали връзки с хора в или отвън България.

„ Ролята на всеки един от тях е открита с първичните следствени дейности. Оттук нататък дали ще има привлечени други лица към наказателна отговорност следва да бъде открито ”, добави Маркова.

Тя уточни още, че все още няма данни тримата арестувани сирийци да са взели участие в предходни незаконни транспортирания на бежанци.

“Това не е невероятно, поради, че Ахмад е бил  по-дълъг интервал в страната. Възможно е компанията, за която твърди, че му е законен бизнес, да е просто привидна ”, посочи Маркова.

Очаква се съдът в Бургас да реши дефинитивно дали и северномакедонският жител, хванат в неделя като водач на тир, пренасящ 88 бежанци, ще остане за непрекъснато в ареста.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР