Джо Байдън има Air Force One. Риши Сунак има флот

...
Джо Байдън има Air Force One. Риши Сунак има флот
Коментари Харесай

Бронираният влак на Ким вече прекосява Русия: Какъв лукс предлага той?

Джо Байдън има Air Force One. Риши Сунак има флот от самолети и хеликоптери на RAF. Но когато Ким Чен Ун предприеме едно от редките си пътувания отвън Северна Корея, той разполага с брониран трен, в който да прекарва часовете си.

 Снимка: БГНЕС/EPA/STR (CORRECTION) VIETNAM OUT EDITORIAL USE ONLY

Тъмнозеленият трен с червено-жълт локомотив на севернокорейския водач към този момент пътува из Русия, а напълно скоро ще пристиге във Владивосток, където той ще се срещне с Владимир Путин. Това, което Кремъл желае от КНДР, е доставка на муниции за войната в Украйна.

Ким Чен Ун за първи път напуща Северна Корея, откогато пандемията от COVID-19 принуди страната да затвори границите си. Това е втората му среща с Путин, откогато водачите организираха диалози в източния съветски град през април 2019 година

Срещата на върха ще пристигна в края на пътуването от севернокорейската столица Пхенян, което ще продължи почти 20 часа, по време на които Ким ще почива в първокласно декорирани вагони, които се движат със скоростта на охлюв през Северна Корея.


Съобщава се, че Ким не споделя страха от хвърчене със аероплан, който е принудил татко му Ким Чен Ир да пътува на дълги дистанции единствено с железопътен превоз – той е летял за срещата на върха през 2018 година в Сингапур с Доналд Тръмп и за среща с китайския водач Си Дзинпин, същата година в китайския град Далян.

Но бронираният трен, който включва спални и заседателна зала, оборудвани с инсталирано на стената осветяване, тъмна дървена ламперия и червеникаво-розови кожени кресла, наподобява е пожеланият метод на превоз на Ким. Отне му 4500 км през Китай за втората му среща на върха с Тръмп в Ханой през 2019 година – пътешестване, което продължи два дни и половина.

Млцина определени са виждали влака от вътрешната страна, в това число съветски чиновник Константин Пуликовски, който в книгата си „ Ориент Експрес “ споделя за изискани менюта по време на пътешестване из Далечния изток на Русия с Ким Чен Ир

“Пътниците можеха да избират от еклектична гама от ястия, в това число от Корея и Япония, и винена листа, която включваше Бордо и Бургундия ”, написа Пуликовски, добавяйки, че заниманието е обезпечено от млади певици, наричани „ дами диригенти “.

Защитата на рода на севернокорейските династични водачи, за които се твърди, че са параноични във връзка с персоналната си сигурност, идва от плочи от ризница, инсталирани под вагони, употребявани като жилищни пространства и офиси за срещи.


Според публикация от 2009 година в южнокорейския вестник Chosun Ilbo влакът на семейство Ким се състои от 90 вагона и нормално пътува дружно с два други влака – един начело, който се занимава с инспекции по сигурността, и различен откъм гърба, в който пътуват бодигардоведе и личният състав.

 Снимка: БГНЕС/ EPA/WALLACE WOON

Около 100 сътрудници по сигурността са изпратени до гарите по пътя, с цел да търсят бомби, написа вестникът, представен от The Guardian, базирайки се на информация, предоставена от южнокорейското и американското разузнаване, и свидетелства на севернокорейски дезертьори. Когато влакът на Ким се приближи до гара, зареждането на другите релси се стопира, с цел да спре прекосяването на влаковете в региона.

Самият размер на влака и спомагателното тегло от бронираните подкрепления поддържат междинната му скорост до спокойните 60 км/ч, което дава на Ким задоволително време да реши какво желае в подмяна на севернокорейските артилерийски снаряди и противотанкови ракети, които привлякоха окото на Кремъл.

Ким обаче не е единственият чиновник, пътувал в чужбина от Северна Корея с трен. През 2021 година група съветски дипломати и техните фамилии се прибраха у дома с ръчно задвижвана железопътна количка.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР