Дженаро Гатузо продължава с чудесата начело на Милан“. Младият наставник

...
Дженаро Гатузо продължава с чудесата начело на Милан“. Младият наставник
Коментари Харесай

Гатузо за финала: Не съм велик треньор

Дженаро Гатузо продължава с чудесата отпред на „ Милан “. Младият ментор класира „ росонерите “ на край за Купата на Италия след драма с дузпи против „ Лацио “ (5:4) пристигнала след нулеви равенства в двете срещи от полуфиналната фаза.
Неговият тим е в серия от 13 срещи без проваляне и не е инкасирал попадение в последните 4 мача.
„ Искам едно да е ясно, аз не съм популярен треньор – разгласи Гатузо след триумфа в Рим. – Аз съм още в самото начало на този развой, не съм гуру на скамейката и към момента не съм постигнал нищо. Също по този начин би трябвало да се отдаде значимото на Винченцо Монтела (б.а – предходният треньор на „ Милан “). Той е въвел някои значими тактики. Можете да откриете да вземем за пример неговият почерк в желанието да държим топката и да я разиграваме чисто. ”
Големият воин на вечерта пък бе стражът Джанлуджи Донарума. Младокът парира две от дузпите, с цел да върне съотборниците си в играта, откакто преди този момент Рикардо Родригес и Рикардо Монтоливо бяха пропуснали.
„ Заслужихме този край – разгласи вратарят. – Искаме и да вземем реванш от „ Ювентус “ за провалянето отпреди две години в мача за трофея. “
А от лятото Донарума ще има надалеч по-сериозна конкуреция под рамката, откакто стана ясно, че опитният Пепе Рейна ще се причисли към „ росонерите “ като свободен сътрудник. Договорът на 35-годишния пазач ще е за два сезона.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР