Дизайнерката Виктория Гаджева от Калофер създаде логото на Биосферен парк

...
Дизайнерката Виктория Гаджева от Калофер създаде логото на Биосферен парк
Коментари Харесай

Дизайнерка от Калофер създаде запазения знак на „Централен Б...

Дизайнерката Виктория Гаджева от Калофер сътвори логото на Биосферен парк „ Централен Балкан “. В него авторката изобрази мечката като знак на Национален парк „ Централен Балкан “ и вплете още главните детайли в предпазената територия - планината като свързващо звено на парка с обитаемоте места и хората в тях - знак на симбиозата сред индивида и природата.

Запазеният знак на предпазената територията бе основан единствено месец откакто дирекцията на парка разгласи конкурс за план. Логото ще бъде употребявано за характерен знак на локални производители на храни и питиета, както и на снабдители на туристически услуги в териториалния обсег на биосферния парк.

Графичното изображение ще показва биосферния парк като атрактивно място със непокътната природа, просвета и обичаи, както и като добра среда за стабилно социално-икономическо развиване.
В състезанието за лого на биосферния парк „ Централен Балкан “, разгласен от дирекцията на предпазената територия, бяха показани над 50 оферти на 27 създатели от цялата страна – дизайнери, художници и графици.

Предложенията на участниците бяха оценени от умело жури. В него участваха представители на дирекцията на Национален парк „ Централен Балкан “ и на общините, попадащи в обсега на преходната зона на биосферния парк. Конкурсът за разработване на логото е част от дейностите по план „ Създаване на повсеместен бранд на Биосферен парк „ Централен Балкан “, финансиран посредством Програмата за присъединяване на ЮНЕСКО.

Избраното лого ще бъде показано на публична гала, на която ще бъде връчена премията на спечелилия – 800 лв.. Поощрителни оценки ще бъдат връчени на Янита Вълчева, Мария Теофилова, Ивайло Кубратов, Галя Георгиева и Йоан Димитров за плановете, които с участваха в състезанието.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР