Дисквалификацията на световния номер 1 Новак Джокович от турнира от

...
Дисквалификацията на световния номер 1 Новак Джокович от турнира от
Коментари Харесай

Легенди на тениса в шок от дисквалификацията на Джокович, но я подкрепят |

Дисквалификацията на международния номер 1 Новак Джокович от шампионата от Големия шлем US Open в Ню Йорк се трансформира в основната спортна вест в света.

Сърбинът удари сърдит една топка по време на 1/8-финала против Пабло Кареньо Буста и за негово злощастие тя уцели в гърлото един от лайнсмените. Последва изпъждане на Джокович от конкуренцията, отнемане от всички завоюва точки и пари от наградния фонд, както и санкция за отсъствие на конференция.

" Аз съм в потрес. С Новак сме като едно семейство. Това е най-трудният миг в кариерата му. Да, той наруши разпоредбите и решението за дисквалификацията му е вярно. Много тежък случай, дамата не можеше да диша. Още с излизането на супервайзорите ми стана ясно какво ще последва, защото те имаха единствено един вероятен излаз. Решението да дисквалифицираш най-голямата звезда несъмнено е тежко. Новак се намираше в чудесна форма и беше толкоз покрай 18-а победа в Големия шлем ", разяснява някогашният му треньор Борис Бекер.

Матс Виландер, който постоянно е бил в тима на критиците на Джокович, също приветства решението да бъде отхвърлен.

" Той беше отчаян, само че по този начин не се прави. Надявам се потърпевшата жена лайнсмен да е добре. Няма никакви подозрения, че дисквалификацията е заслужена ", сподели шведът.

" Това е потрес за целия тенис свят. Разбира се, Джокович не е работил преднамерено, само че се случи и дисквалификацията е вярно решение. Да, това е Новак, само че същата глоба би се приложила и за всеки различен ", разяснява белгийката Жюстин Енен, някогашна номер 1 в света.

" Това е необикновено. Новак Джокович е дисквалифициран за несъзнателен и малоумен удар с топката по лайнсмена. Съдиите просто нямаха различен избор. Дано с дамата всичко да е наред ", написа легендата Мартина Навратилова.

Известният бунтовник на корта от близкото минало Джон Макенроу също взе отношение по тематиката.

" Харесва ли му или не, само че това беше краят на имиджа му на положително момче. Вече е в ролята на неприятното и по този начин ще си остане до края на кариерата. Според мен той просто не се оправи с напрежението. Ще е забавно да забележим по какъв начин ще продължи ", сподели Макенроу.

В Сърбия пък незабавно заподозряха скрит план, в чиято основа стои Роджър Федерер, защото единият от тримата рефери, взели решение за дисквалификацията на Джокович, е швейцарец.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР