Димитър Кузманов през миналата седмица на Чаланджъра в Ченай имаше

...
Димитър Кузманов през миналата седмица на Чаланджъра в Ченай имаше
Коментари Харесай

Реваншът е взет: Кузманов си отмъсти на тенисиста, който го спря към първата му Чаланджър титла

Димитър Кузманов през предходната седмица на Чаланджъра в Ченай имаше тежката задача да брани достигането си до край на съревнование от същата категория отпреди 12 месеца. За страдание, то Мико отпадна във етапа на осминафиналите, при което се елементарни с 20 позиции за международната класация, довели до неговото овакантяване на топ 200, както и загуба на статута на втора ракета на България, който към този момент още веднъж принадлежи на Адриан Андреев.

Без време за губене обаче, пловдивчанинът през днешния ден откри акцията си на Чаланджъра в Белангуру, където преди година спори за купата, като противник на старта му беше квалификантът Никола Милойевич. По-паметливите от вас вероятно си спомнят, че точно сърбинът спря нашенеца по пътя към първата му купа в надпреварите от сходен диаметър, надигравайки го в мача за оценката в Задар през 2021-ва, само че през днешния ден развоят на събитията беше друг и Кузманов взе реванш от международния номер 320, като се наложи с крайното 6:4 6:1, за час и 24 минути на корта.

В началото на дуела третата ни ракета, който е осми подложен в схемата на шампионата, очевидно се нуждаеше от малко време за акомодация, като неколкократно изпрати ударите си в навън, но след това се нагоди към стила на квалификанта и стартира да го пресира по всякакъв начин. Агресивната позиция на българина на ретур му обезпечи цели четири брейкбола, три от които следващи, само че Милойевич нямаше никакво желание да се предава и точно в основните обстановки сервираше на най-високо равнище, с което съумяваше да поддържа равенството. При това съответствие на силите и изразеното предимство на Кузманов, когато ставаше дума за замени от главната линия, се стигна до десетия гейм, в който сърбинът на процедура беше зарязан от началния си удар и се оказа безпомощен против многоходовите акции на международния номер 216, с което откриващият сет беше записан в сметката на Мико.

С настъпването на втората част тонусът в представянето на по-високоранкирания играч образно се увеличи и той стартира рано да взема топката, като все по-често комбинациите му завършваха с печелившо отиграване и скоропостижно си завоюва брейкбол. В този миг сърбинът се видя заставен да рискува на начален удар и след двойна неточност подаването му беше причислено в актива на Кузманов, който оттук нататък нямаше никакви усложнения и дублира преимуществото си в резултата, преди да постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР