Дилиън Уайт (вече 25-1-0; 18КО) нокаутира Дерек Чисора (29-9-0; 21КО)

...
Дилиън Уайт (вече 25-1-0; 18КО) нокаутира Дерек Чисора (29-9-0; 21КО)
Коментари Харесай

Уайт приспа Чисора с брутално ляво кроше

Дилиън Уайт (вече 25-1-0; 18КО) нокаутира Дерек Чисора (29-9-0; 21КО) в 11-ия рунд на борбата сред двамата в главното събитие на боксовата церемония вечер в “O2 Арина ” в Лондон. Делбой бе пратен в несвяст с мощно ляво кроше в предпоследния рунд. Чисора не съумя да се изправи повече от минута, откакто бе пратен на земята, само че за благополучие нямаше затруднения за него. Така Уайт завоюва за повторно против този противник, откакто преди две години го победи по точки.

Днешният победител най-вероятно ще се изправи против Антъни Джошуа след към четири месеца на " Уембли ". Освен всичко друго Дилиън отбрани Сребърната купа на Световния боксов съвет, както и Международната купа на Световната боксова организация, които бяха заложени в днешния конфликт. 

До 11-ия рунд боят бе доста равносилен, като даже Чисора имаше преимущество в две от съдийските карти (95:94, 95:94, 94:95) и то в случай, че бе осъден с две точки от съдията на кръга - една за удари под кръста и една за удар с лакът.
 

БИТКАТА

В първите секунди на борбата Чисора потегли по-смело напред и насочи няколко мощни удара в тялото на Уайт, който обаче отговори мигновено със мощно кроше, което разклати противника. Последва още една сполучлива офанзива на Дилиън, който сподели, че не инцидентно е любимец в багра. Във втория рунд двамата си размениха по няколко крошета, а в третия Чисора стартира да постанова противника си с мощни удари в тялото. Уайт контраатакуваше рисково с ъпъркъти, а тъкмо с гонга Делбой опитва гневна офанзива, която бе спряна от съдията. 

В четвъртия още веднъж Дерек изглеждаше по-опасният боксьор, само че не съумя да пласира доста чисти удари. В идващия рунд Чисора разклати Уайт с мощно кроше, само че ударът не попадна чисто и Дилиън съумя да резервира баланс. След това пък Дерек продължи да праща мъчителни бодишотове по торса на противника. 

След вихрушката в началните рундове в шестия темпото спадна, от което като че ли по-добре се възползва Уайт, който стартира да дава отговор по-успешно на офанзивите на Делбой. В седмия двамата започнаха гневна замяна на удари, които сигурно затрудниха съдиите с решението кой заслужава повече рунда. В осмия Чисора бе осъден с лишаване на точка от рефера на кръга поради няколко удара под пояса на противника. Уайт пък последователно стартира да взима самодейността.

В деветия Чисора потегли напред в опит да компенсира отнетата точка и скоро притисна Уайт до въжетата с няколко мощни десни крошета. В края на рунда обаче Дилиън контраатакува добре и също приклещи Делбой в ъгъла. В идващия Уайт изглеждаше по-свежият боксьор и направи по-чистите офанзиви, до момента в който Чисора като че ли привърши силите си. В 11-ия рунд проблемите за Дерек продължиха. При един клинч Чисора удари с лакът Уайт и получи второ наказване.

 

novini.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР