За да видят слънце в Западна България, ще трябва да

...
За да видят слънце в Западна България, ще трябва да
Коментари Харесай

Проф. Рачев: До часове небето се отваря, а през уикенда картата светва в червено

За да видят слънце в Западна България, ще би трябвало да чакат още три дни, само че в Източна ще го видят още през днешния ден.

Това разяснява пред бТВ проф. Георги Рачев.

От петък настава стабилизиране на времето, само че единствено за почивните дни и от идващия понеделник отново се почва. След няколко часа стартира да вали в Западна България и последователно ще обхване нещо от вида Хасково, Свещов. Така че на запад чакаме много превалявания, а на изток в петък вероятно може да превали. В почивните дни ни чака доста алено. В събота Балканите ще са най-топлото място в Европа, тъй като Сахара припомня за себе си и носи топлота, разяснява той.



В неделя в Сицилия оптималните температури ще надвишават 30 градуса. Южна Гърция ще трансферира 32 градуса. В Северна Гърция ще е по-спокойно - 25-27 градуса, разяснява той.

Така че през уикенда ни чака доста хубаво време, с цел да може от понеделник да се скапе. Все отново май месец е, тъй че е обикновено, разяснява той.

Тези дни край морето ще е хладничко, само че последователно времето ще се затопля. Евентуално в петък, когато от североизток ще нахлуе малко по-хладен въздух, може да превали и там, разяснява той.

Като споделям, че ще има дъждове до края на работната седмица, нямам поради, че ще вали по през целия ден в цялата страна. Може над твоето село едно облаче да закисне и да полее градинката, а в прилежащото да не падна и капка. Така че това са типично летни превалявания, разяснява професорът. 

На 24 май абитуриентките с изключение на чипичета за 2000 лв. да си взимат и по едно наметалце за раменцата, а придружителите  да носят по едно чадърче следобяд като вървят да вземат класната, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР