Девет жалби са подали жители на община Сандански до кметската

...
Девет жалби са подали жители на община Сандански до кметската
Коментари Харесай

Мобилно приложение следи незаконните сметища в Сандански

Девет тъжби са подали поданици на община Сандански до кметската администрация за по- малко от седмица, след въвеждането на мобилното приложение „ Кмете, виж ”. Повечето от тях се отнасят за нерегламентирани сметища на територията на града и околните села, осведоми Българска национална телевизия. 
Кирил Котев – кмет на община Сандански - " В момента в който отидем почистим сложим табела, че е неразрешено изхвърлянето, че се следи мястото и че са застрашени от наказания, незабавно нарушителите се пробват и да основат нови сметища, нови места където да изхвърлят. Горе долу сме си направил разбор кои са тези замърсители, свързваме се с тях и се опитваме да създадем условия тъй че да не изхвърлят отпадъците, където им попадне, сътворяваме условия да изхвърлят на посочени от нас места. "
Сигналите се подават на мобилното приложение в действително време и това разрешава на общинските чиновници да реагират бързо за тяхното разрешаване. Има обаче и хора, които са скептични, че ще се обърне задоволително внимание от кметската администрация на недоволствата им.

Подадените интернет сигнали се насочват посредством избрани критерии и основни думи към съответен чиновник на общинската администрация, който персонално се ангажира с решаването на казуса.
Кирил Котев – кмет на община Сандански : " Може непосредствено да се подава и снимков материал и другото е, че когато подадете сигнал, може да следите кой поема отговорност, към кой е ориентирана инспекцията на сигнала и дали е реагирано.
От Общината в Сандански обаче предизвестяват да не се употребява мобилната система за подправени сигнали. Така, като се изключи че се губи на вятъра времето на хората, които могат да оказват помощ за решаването на действителни проблеми, се харчат и парите на данъкоплатците.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР